Bakan Zehra Zümrüt Selçuk: Vatandaşlarımız Sosyal Güvence Altında

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının doğumundan ölümüne kadar sosyal güvence altında olduğunu söyledi.

26.12.2018-18:08 - (Son Güncelleme: 26.12.2018-18:08) Bakan Zehra Zümrüt Selçuk: Vatandaşlarımız Sosyal Güvence Altında

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ankara'da, Sosyal Güvenlik Kurumunda (SGK) düzenlenen SGK 5. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Programda bir konuşma yapan Selçuk, sosyal güvenlik sistemi ile ilgili önemli mesajlar verdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndaki konuşmasında Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, SGK’nin, kamu tüzel kişiliğine sahip bulunmakla beraber sadece kamu bürokrasisi tarafından yönetilen bir kurum olmadığını ifade etti. Selçuk, devletin temsilcilerinin yanında sistemden yararlananların, kurumu birlikte yönettiğini belirtti. Bu bağlamda Selçuk, SGK’nın en üst karar organı Yönetim Kurulunun üyelerinin yüzde 50’sinin, Genel Kurulun oylarıyla yeniden belirleneceğini hatırlattı.

2071 Yılına Kadar Risk Görünmüyor

AK Parti dönemlerinde sosyal güvenlik anlamında önemli başarılara imza atıldığını, bu açılımlar sayesinde sosyal güvenlik anlamında başarı sağlandığını  söyleyen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Yapılan bilimsel hesaplamalarla mevcut sosyal güvenlik sisteminin önemli dışsal bir müdahale olmadığı takdirde 2071 yılına kadar aktüeryal anlamda risk taşımadığını söylemek isterim.” dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal