Bakan Yardımcısından Açıkladı: Google'a Erişim Sorunu Bizden Kaynaklı Değil

Dev internet arama motoru Google'a ve Google'ın çatı şirketi Alphabet'e bağlı YouTube ve Gmail gibi hizmetlerine sabah saatlerinde Türkiye ve Balkanlar'daki bazı ülkelerde erişim problemi yaşandı.

19.12.2019-12:24 - (Son Güncelleme: 19.12.2019-16:45)

İnternet sitelerine erişimi gösteren bazı online platformlarda paylaşılan haritalardan Türkiye'de İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Denizli, Manisa, Antalya, Konya, Samsun, Trabzon ve Mersin'de problemler yaşandığı görülüyor.

Türkiye'nin dışında Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Sırbistan dahil 20'yi aşkın ülkede de erişim sorunları yaşandığı görülüyor. Erşimin sıkıntılarının rapor edildiği ülkeler, Balkan bölgesinde yoğunlaşmış görünüyor.

Bakan Yardımcısı Açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan konuya dair sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Sayan, "Google servislerinde global sorunlar (Yunanistan, Romanya, Bulgaristan gibi) olup, ülkemizde de hissedilmektedir. Türkiye'deki operatörlerimizden kaynaklı bir arıza bulunmamaktadır. USOM ekiplerimiz süreci yakından takip etmektedir. Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalmalıdır" ifadelerine yer verdi.

İnternet trafiğini gözlemleyen NetBlocs da, Google'ın yanı sıra Youtube ve Gmail'e de bazı ülkelerden girilemediğini belirtti. NetBlocs, sorunun en yoğun etkilediği yer olarak Türkiye'yi işaret etti, sorunun hükümetlerin sansür girişimlerinden kaynaklanmadığını bildirdi.

 

Öte taraftan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun konuya dair yaptığı açıklamada, sorunun global olduğuna değindi.

Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal