Bakan Varank Yerli Aşıda Haziran Ayını İşaret Etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank coronavirüsle mücadele kapsamında çalışmaların devam ettiğini belirtti. Varank yaptığı açıklamada, "Haziran ayında yerli ilaç konusunda müjdemiz olacak." ifadelerini kullandı.

13.05.2020-11:31 - (Son Güncelleme: 13.05.2020-11:25) Bakan Varank Yerli Aşıda Haziran Ayını İşaret Etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Kovid 19 Türkiye Platformu kapsamında Türkiye'nin Tanı Gücü konferansında gündemi değerlendirdi ve önemli açıklamalara imza attı. Aşı ve ilaç çalışmalarının, virüs sınırlarımızda görülmeden başladığının altını çizen Varank, "Bugün 17 projemiz devam ediyor. Bunların için 8 aşı projemiz var. Bazı aşı projelerinde daha erken sonuçlar da elde edebiliriz. Birinde hayvan deneyi aşamasına geldiğimizi açıklamıştım. Haziran ayında yerli kaynaklarla sentez ilaçta önemli bir müjdemiz olacak. Kovid-19 projelerinde 300 stajyer araştırmacımıza burs vermeye başladık. Araştırmacılarımıza buradan başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

"TANIDA NE KADAR İYİYSENİZ TEDAVİDE ETKİNLİĞİNİZ O DERECE ARTIYOR"

Tanı kitlerini önemli projelerden biri olarak değerlendiren Varank, "Tanıda ne kadar iyiyseniz tedavide etkinliğiniz o derece artıyor. KOBİ'lerden ürün odaklı projeleri talep ettik, bir haftada 446 başvuru aldık. KOBİ'lerin gücünü bize bir kez daha göstermiş oldu. Tanı alanında 10 projeyi destekliyoruz." dedi.

Açıklamalarına devam eden Varank, "Teknopark şirketlerinde geliştirilen patentli teknolojiler var. Etkileşim artacak, hizmet alımları desteklenecek. Burada yer alan her iki çağrıya da başvuruları yarın alacağız. Hayat eve sığar uygulamasını biliyorsunuz. Güvenli alan seçeneği Bakanlığımız koordinasyonunda oluştu. Singapur'la işbirliği yaptık." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal