Bakan Varank: Aşıya Odaklandık, Ümitliyiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda, aşı geliştirmek için yürütülen Ar-Ge projelerine ilişkin düzenlenen toplantının başkanıydı.

17.03.2020-14:43 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-14:40) Bakan Varank: Aşıya Odaklandık, Ümitliyiz

Aşı geliştirmek amacıyla yürütülen Ar-Ge projelerine ilişkin toplantıda söz alan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ''Coronavirüs tehdidine karşı ilk günden itibaren teyakkuz halindeyiz. Spesifik olarak aşıya odaklandık. Buradaki yenilikçi fikirlerden netice alacağımız konusunda ümitliyiz'' şeklinde konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda, aşı geliştirmek için yürütülen Ar-Ge projelerine ilişkin düzenlenen toplantının başkanıydı.

Toplantıya, Cumhurbaşkanlığı Sağlık Politikaları Kurulu Başkan Vekili Serkan Topaloğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'la birlikte TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, TÜBİTAK Kamu Araştırmaları Destek Grubu ile Ankara, Boğaziçi, Ege ve Erciyes üniversitelerinden temsilciler de katılım gösterdi.

Bakan Varank, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, aşı geliştirme alanında Türkiye'de yürütülen faaliyetleri ve gelecek dönemde atılacak adımları değerlendireceklerini ifade etti.

Coronavirüs tehdidine karşı ilk günden itibaren teyakkuz halinde olduklarını kaydeden Varank, Sağlık Bakanlığının tam bir seferberlik halinde salgını kontrol altında tutmak için çalıştığını anımsattı. Varank, sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle gayret gösterdiğini ve bilim insanlarının da kapasitelerini ve yeteneklerini bu global tehdidi yenmek için kullandığını ifade etti.

Aşı ve tanı kiti geliştirme konusundaki ilk toplantının 31 Ocak'ta yapıldığını hatırlatan Varank, "Yani bu virüs sadece Çin sınırları içindeyken toplantıyı yapmıştık. O günden bu yana üniversitelerimiz ve araştırma altyapılarımız aşı geliştirme ve bu virüsle mücadele alanında daha odaklı, yoğun bir mesainin içine girdi. Bakanlığımız da bu araştırma geliştirme projelerini TÜBİTAK aracılığıyla fonluyor ve koordine ediyor" ifadelerini kullandı.

"BİYOTEKNOLOJİK İLAÇ VE AŞI KONUSUNDA PROJELERİ DESTEKLİYORUZ"

Varank, bu konuda daha önce verilen desteklerden de bahsederek, TÜBİTAK araştırma programlarıyla, biyoteknolojik ilaç ve aşı konusunda 98 projeyi hayata geçirdiklerini, üniversitelerin, kamu kurumlarının ve özel sektörün sağlanan kaynaklardan yararlandığını açıkladı.

Teknoloji Yenilik ve Destek Programları (TEYDEB) aracılığıyla da bu alanda 13 firmanın 24 farklı projesini desteklediklerini kaydeden Varank, "Enstitülerimiz ve araştırma altyapılarımız gece gündüz demeksizin çalışıyorlar. Türkiye'de çok yetkin bilim insanlarımız var. Biz de Bakanlık olarak araştırmacılarımızın yanındayız" şeklinde konuştu.

"SPESİFİK OLARAK AŞIYA ODAKLANDIK''

Varank, toplantıyı, ilk toplantının ardından gelişen fikirlerin ve çalışmaların takibiyle koordinasyonu için yaptıklarını ifade ederek, şu şekilde devam etti:

"Spesifik olarak aşıya odaklandık. Buradaki yenilikçi fikirlerden netice alacağımız konusunda ümitliyiz. Salgın tehdidine karşı Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm bakanlıklarımız yekvücut oldu. Oldukça hızlı ve etkin karar alabilen bir koordinasyon mekanizmasına sahibiz."

Vatandaşları bireysel önlemlerin ihmal edilmemesi konusunda uyaran Varank, ayrıca resmi açıklamalar hariç hiçbir kaynağa itibar edilmemesi gerektiğini kaydetti.

SALONA ELİNDE KOLONYA İLE GİRDİ

Toplantı salonuna kolonya ile giren Bakan Varank, salondaki herkesin ellerine tek tek kolonya döktü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal