Bakan Uyarmıştı! Yıkım Başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kapadokya'da tespit ettiğimiz 100'ün üzerinde kaçak yapı var. Bunların hepsi de yıkılacak." demişti. Ekipler, imar barışına dahil olmadığı tespit edilen kaçak yapıların yıkımına başladı.

04.11.2018-16:57 - (Son Güncelleme: 04.11.2018-16:40)

İmar barışını istismar eden vatandaşlar 60 milyon yılda oluşan ve birinci derecede arkeolojik ve doğal sit olan peribacalarına ev yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Nevşehir Kapadokya'da tespit ettiğimiz bizim 100'ün üzerinde kaçak yapı var. Bunların hepsi de yıkılacak." dedi Kapadokya'da imar barışına dahil olmadığı tespit edilen kaçak yapıların yıkımına başlandı.

İMAR BARIŞI PERİBACALARINDA KAÇAK YAPILAŞMAYI HIZLANDIRDI

İmar barışı, 60 milyon yılda oluşan ve birinci derece arkeolojik ve doğal sit olan, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Kapadokya'da peribacalarında, mağaralarda kaçak yapılaşmayı hızlandırdı.

BAKAN KURUM: HEPSİ YIKILACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Nevşehir Kapadokya'da tespit ettiğimiz bizim 100'ün üzerinde kaçak yapı var. Bunların hepsi de yıkılacak." dedi.

EKİPLER HAREKETE GEÇTİ

Göreme Belediyesi ekipleri, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Kapadokya'da kaçak yapılaşmaya izin vermeyecekleri yönündeki açıklamalarının ardından bugün harekete geçti.

İŞ MAKİNESİYLE YIKILDI

Peribacalarının arasında 31 Aralık 2017'den sonra inşa edildiği, imar barışına dahil olmadığı tespit edilen tek katlı yapı ile yanındaki müştemilatı, zabıta ve jandarma ekiplerinin güvenlik önlemi almasının ardından iş makinesiyle yıkıldı.

Yapının hayvancılık amaçlı inşa edildiği öğrenildi.

Bölgede kaçak yapılarla mücadelenin devam edeceği belirtildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal