Bakan Soylu'dan Polislerin Maaşı Kesilecek İddiasına Cevap

Milli Dayanışma Kampanyasına destek kapsamında gündeme gelen polislerin maaşı kesilecek şeklindeki iddiaya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan cevap geldi. Soylu açıklamalarında, "Ben buna karışmam. Ancak hiçbir polis de bunu imzalamak zorunda değil." dedi.

06.04.2020-09:15 - (Son Güncelleme: 06.04.2020-09:02) Bakan Soylu'dan Polislerin Maaşı Kesilecek İddiasına Cevap

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyasına birçok destek gelirken, son olarak zorunlu bağış tartışmaları gündeme gelmeye başladı. Bu kapsamda, polislerin maaşları zorunlu olarak kesilecek şeklinde iddia edildi. Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarda bulundu ve iddialara cevap verdi. 

"BEN BUNA KARIŞAMAM"

Soylu yaptığı açıklamada, "İllerin hatta bölümlerin de kendi aralarında yaptığı şeyler. Devletin yasal bir kampanyası var ve teşkilat içinde bu şekilde destekte bulunmak isteyen arkadaşlar olabilir. Ben buna karışmam. Ancak hiçbir polis de bunu imzalamak zorunda değil." ifadelerine yer verdi.

"MİLLİ KAMPANYANIN EMNİYET TARİFESİ"

Fatih Portakal da konuyla ilgili olarak, "Milli kampanyanın emniyet tarifesi: Polis memurları 100, komiser/amir 150, 4-3-2'nci derece müdürler 250, 1'incisi sınıf müdür 500 TL. Dilekçe doldurmaları istenmiş. 15'inde maaşlarından kesilecek." ifadelerine yer vermişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal