Bakan Soylu Yunan Vahşetine Kayıtsız Kalmadı

Yunan kolluk kuvvetlerinin mültecilere yaptığı zulüm Türkiye ve Avrupa kamuoyunda geniş yer bulurken, bir mültecinin daha öldürülmesiyle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamada bulundu. Soylu, Avrupa'nın Yunanistan'ı şımarttığını belirtti.

04.03.2020-16:30 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-16:17) Bakan Soylu Yunan Vahşetine Kayıtsız Kalmadı

İdlib'de yaşanan gelişmelerin ardından Türkiye sınır kapılarını açtı. Kapıların açılmasıyla birlikte ülkede bulunan mülteciler, Yunanistan sınır kapısına hareket etti. Sınırdaki birçok mülteci Yunan kolluk kuvvetlerinin insanlık dışı muamelesine maruz kaldı. 

Son olarak Yunanistan tarafından açılan ateş sonrası bir mültecinin daha öldürülmesiyle birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter adresinden bir açıklama yaptı.

"AVRUPA YUNANİSTAN'I ŞIMARTIYOR"

Soylu yaptığı açıklamada, "Bugün 11'de Edirne Pazarkule'de 1 mülteciyi daha öldürüp 5'ini yaralayan Yunanistan, uluslararası kuralları çiğneyip insan hakları ihlallerine devam ediyor, çünkü Avrupa şımartıyor. Bunların milyonda birini Türkiye yapsa hem Avrupa hem de Avrupa'nın Türkiye'deki elemanları ayaktaydı." ifadelerine yer verdi.

YUNANİSTAN 2 MÜLTECİYİ ÖLDÜRDÜ

Yunanistan askerlerinin mültecilere insanlık dışı davranışları devam ederken, sınırların açıldığı günden bu güne kadar, 2 mülteci Yunanistan tarafından açılan ateşle hayatını kaybetti. Öte yandan çok sayıdaki mülteci de darbedildi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal