Bakan Soylu Açıkladı: İstanbul'da Deprem Tatbikatı Yapılacak

İstanbul Afet Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı'na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tüm toplanma alanlarında deprem tatbikati yapılacağını söyledi.

26.09.2020-15:45 - (Son Güncelleme: 26.09.2020-15:24) Bakan Soylu Açıkladı: İstanbul'da Deprem Tatbikatı Yapılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında düzenlenen İstanbul Afet Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısına katıldı. Soylu, toplantıda yaptığı açıklamada çok kısa süre içerisinde İstanbul'da tüm toplanma alanlarında tatbikat yapılacağını bildirdi.

2020 yılı bitmeden İstanbul’da çalışma grubu toplantılarını tamamlayıp, tüm belediyelere 7.5'lik bir depremdeki senaryoyu ortaya koyacaklarını kaydeden Soylu, "2021 yılında ise daha büyük tatbikatları burada gerçekleştireceğiz. Tüm İstanbul'a diyeceğiz ki, şu saatte deprem oldu. Ve bütün kurumlar harekete geçeceğiz. Bunları saat saat değerlendireceğiz, bir gündüz çalışma saatinde bir de gece uyku saatinde yapacağız." dedi.

"2021, AFET EĞİTİM YILI OLACAK"

Bakan Soylu, toplantıda yaptığı konuşmada "2021, afet eğitim yılı olacak. AFAD Başkanlığımız, afete hazırlık yapıyor ve tüm Türkiye'de bir afet eğitim seferberliğini ortaya koymamız gerekir. Biliyorsunuz, bu yılın 6. ayı ve geçen yılın 6. ayını afete hazırlık yılı olarak ilan etmiştik. O bitti. Aslında bu yıl afet eğitimi ile ilgili çalışmalara başlamıştık ama maalesef salgın önümüzü kesti. İlk 3 ayda bile bir buçuk milyondan fazla vatandaşımıza ulaştık ama önümüzdeki yıl hedefimiz, 81 milyon insanımıza, Afet meselesi ile ilgili eğitimle ulaşabilmektir. Bunun için her şeyi kullanacağız." ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL'DA TÜM TOPLANMA ALANLARINDA TATBİKAT YAPACAĞIZ"

Afet ve Acil durum anında ilk 6 saatin önemine vurgu yapan Soylu, "İlk 6 saati iyi yönettik yönettik, sonrası devletimizin kapasitesiyle başarılı bir şekilde gidecektir zaten. Özelikle 6 saatteki iletişim, trafik, sağlık müdahaleleri, tahliyeler, bütün bunları sağlamalıyız. Deprem olduğu zaman, ilk korkum herkesin arabalarına atlayıp evlerinden uzaklaşması. Binlerce kişinin ölümüne sebebiyet veririz, bunu açık söyleyeyim. İlk 6 saatte yapılabilecek tek şey arama kurtarma, sağlık, iletişim ve ulaşıma izin vermektir. Ve ilk 6 saatte yapılabilecek ilk şey, bugün konuşacağımız toplanma alanlarına milletimizi sevk etmektir. Tüm belediyelerimiz, muhtarlarımız, kamu görevlilerimizle birlikte İstanbul’da, tüm toplanma alanlarımızda tatbikat yapacağız. Hem de çok kısa süre içinde." şeklinde konuştu.

HER VATANDAŞA BİLGİLENDİRME YAPILACAK

Soylu, İstanbul'da yaşayan tüm vatandaşların toplanma merkezleriyle ilgili bilgilendirileceğini, her binaya toplanma alanıyla ilgili bilgilendirme asılacağını ve cep telefonlarına gönderileceğini kaydetti. 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal