Bakan Son Noktayı Koydu! 'Bu Böyle Sürmez'

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Sağlık çalışanlarına karşı şiddet içerikli davranışlar konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

03.10.2018-10:41 - (Son Güncelleme: 03.10.2018-10:32) Bakan Son Noktayı Koydu! 'Bu Böyle Sürmez'

Arjantin Mar del Plata’da gerçekleşecek olan G20 Sağlık Bakanları Toplantısı’nda bulunmak üzere yola çıkan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Bahçelievler’deki bir özel hastanede bir saldırıdan ağır yaralanan ve tüm uğraşlara rağmen kurtarılamayan Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Fikret Hacıosman’ın yaşamını yitirmesi hakkında  Esenboğa Havaalanı’nda yaptığı konuşmasında “Öncelikle değerli meslektaşımıza rahmet, yakınlarına ve sağlık camiasına başsağlığı diliyorum. Meslektaşlarımızın güvenli bir ortamda hizmet etmelerini sağlayacak, şiddeti caydıracak ve suçluların hak ettikleri biçimde cezalandırılmasını temin edecek hazırlıkların TBMM’nin öncelikli gündemi içerisimnde bulunacağını, Bakanlık olarak bu mevzunun etkin ve yakın takipçisi olacağımızı bir daha belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Hastane başhekimiyle tartışıp ayrıntılı bilgi aldığını, rahmetli hekimin eşi Mutlu Hacıosman’la telefon görüşmesi gerçekleştirip ve taziyelerini bildirdiğini ifade eden Dr. Koca “Biraz önce Mutlu Hanım’a arayıp başsağlığı dileğinde bulundum. Üzüntülerini paylaştığımızı, zanlının en ağır cezaya çarptırılması için Bakanlık olarak hukuki her türlü girişimi yapacağımızı, konunun yakın takipçisi olacağımızı kendilerine belirttim.” ifadelerini kullandı.

Dr. Koca, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Sağlık çalışanlarına ilişkin şiddetin son halkası olan bu kötü hadise karşısında üzüntümüzü tarif edemiyoruz. Bu böyle devam edemez, TBMM’nin yasama döneminin ilk gündemlerinden biri konuya yönelik yasal düzenlemelerin uygulamaya geçirilmesi olacaktır. Bununla birlikte İçişleri ve Adalet Bakanlıklarıyla da koordineli olarak hukuki ve icrai çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal