Bakan Selçuk'tan Gündüzlü Bakım Merkezleri Açıklaması: 1 Temmuz'da Açılacak

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 'Gündüzlü Bakım Merkezleri' için açıklamalarda bulundu. Bakan Zümrüt, 75 ilde bulunan merkezlerin normalleşme süreci kapsamında 1 Temmuz'da yeniden faaliyete geçeceğini belirtti.

06.06.2020-12:11 - (Son Güncelleme: 06.06.2020-12:00) Bakan Selçuk'tan Gündüzlü Bakım Merkezleri Açıklaması: 1 Temmuz'da Açılacak

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yazılı bir açıklama yayınlayarak, gündüzlü bakım alanında tam veya yarı zamanlı olarak engelli vatandaşlara hizmet sunulduğunu  aktardı. Bu yıl itibarıyla 'Güdüzlü Bakım Merkezleri'nin sayısının 123'e çıktığını belirten bakan, normalleşme süreciyle birlikte merkezlerin 1 Temmuz'dan itibaren yeniden faaliyete geçeceğini duyurdu. 

Bakan Selçuk, bu merkezlerin 'adanmış hayatlara bir nefes' olması amacıyla oluşturduğunun altını çizdi ve "Engellisine evde bakmakta olan ailelerin kendilerine daha çok zaman ayırmalarını sağlayarak rahatlatılması, engellimizin de sosyal hayata daha aktif katılması temel amacımız." dedi.

Açıklamalarına devam eden Selçuk, 'Gündüz Bakım Merkezleri'nde engellilerin engel gruplarına, cinsiyetlerine ve yaş gruplarına göre oluşturulmuş olan etkinlik salonlarında, görevli usta öğreticiler, mesleki personel ve sağlık personelinin refakatinde çeşitli aktivitelerle günlük yaşam programlarından faydalandığını söyledi. Öte yandan; tarımsal rehabilitasyon, iş uğraşı atölyeleri, müzik atölyesi, resim atölyesi çalışmaları ile sportif faaliyetler, tiyatro, müzik, halk oyunları, drama, ebru ve benzeri aktivitelerin de bu merkezler tarafından engelliler için sunulduğunu aktaran Selçuk, merkezlerin modelini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal