Bakan Selçuk'tan Berna Laçin'e Kreş Cevabı

Kreşlerin açılmasıyla ilgili olarak paylaşımda bulunan Berna Laçin'e, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan cevap geldi.

29.05.2020-12:10 - (Son Güncelleme: 29.05.2020-12:01) Bakan Selçuk'tan Berna Laçin'e Kreş Cevabı

Dün kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, normalleşme sürecinin ikinci adımıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda, 1 Haziran'dan itibaren kreş ve gündüz bakım evlerinin açılacağı duyurulurken, Berna Laçin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu ve 18 yaş altının sokağa çıkma yasağına değindi. 

Laçin konuyla ilgili olarak yaptığı paylaşımda, "Alın size yeni nesil soru örneği: 1 Haziran sonrası kreşler açılacak ama 18 yaş altına 5 gün sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır. Bu durumda kreşlere gidenler kaç yaşındadır?" ifadelerini kullandı.

Laçin'in bu paylaşımına ilk cevap ise Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi. Selçuk, Laçin'in paylaşımına, "Bunun düşünülmediğini zannedecek yaşta olmadıkları kesin." cevabını verdi.

Öte yandan, yayımlanan genelgeye göre, daha önce yayımlanan genelge ile sokağa çıkması kısıtlı olan çocuklar ve gençler ihtiyaca göre bakıcı, aile büyüklerine, kreş veya gündüz bakım evlerine gidebilecek, veli/vasilerinin nezaretinde yolculuk yapabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal