Bakan Selçuk ; İş Gücümüz 32 Milyon 786 Bin Kişiye Ulaştı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Anfa Fuar Ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "6. Ankara İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri" etkinliğinin açılış programına katıldı.

19.10.2018-00:20 - (Son Güncelleme: 19.10.2018-02:40) Bakan Selçuk ; İş Gücümüz 32 Milyon 786 Bin Kişiye Ulaştı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Anfa Fuar Ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "6. Ankara İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri" etkinliğinin açılış programında konuştu.

Selçuk, istihdam fuarı ve kariyer günleri etkinliğinin İŞKUR'un sunduğu önemli çalışmalardan bir tanesi olduğunu belirtti ayrıca, Türkiye genelinde geçen yıl 37 istihdam fuarının düzenlendiğini ifade etti.

Türkiye'nin 16 yıllık süreçte genç nüfusu, gelişen ve büyüyen ekonomisiyle uluslararası düzeyde dikkat çeken bir ülke haline geldiğini anlatan Selçuk, "İş ve üretim dengesinin sağlanmasında en önemli unsurun iş gücü olduğunu bilmekteyiz. Piyasa şartlarına uygun olarak dünyadaki değişimleri yakından takip edecek, ortaya çıkan kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. İstihdam alanında temel yaklaşımımızı daha fazla ve daha nitelikli iş imkanı şeklinde belirledik. Bu maksatla istihdam dostu bir büyüme sağlamak önceliğimiz. Nitekim 2017 yılında büyüme açısından ülkemiz için oldukça başarılı geçti. Ekonomimiz 2017'de yüzde 7,4 büyüdü. Bu oran, dünya ekonomisinin yüzde 85'ini oluşturan G20 ülkeleri arasında en yüksek, OECD ülkeleri arasında ise en yüksek ikinci orandır. Ekonomik anlamda yakaladığımız bu başarı, büyümenin sosyal refaha yansımasının temel alanı olarak istihdama olumlu olarak yansıdı." diye konuştu.

''İŞ GÜCÜ KATILIM ORANIMIZ YÜZDE 54 İLE REKOR SEVİYEDE''

Selçuk, TÜİK'in bu hafta açıkladığı işsizlik verilerinde, temmuz ayında istihdam edilenlerin sayısı, geçen yılın aynı ayına göre 507 bin kişi arttığını vurgulayarak, "İş gücüne katılım oranımız yüzde 54 ile bugüne kadar olan en yüksek seviyeye ulaştı. Yine iş gücümüz temmuzda, geçen yılın aynı dönemine kıyasla 596 bin kişi artarak, 32 milyon 786 bin kişiye ulaştı. Ülkemiz ve aziz milletimiz için mutluluk verici bu tablonun devam etmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ifadesini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal