Bakan Pekcan: Gıda Ürünlerinde Fahiş Fiyatların Başladığını Görüyoruz

Coronavirüs salgınıyla ilgili basın açıklamasında bulunan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, gıda ürünlerinde fahiş fiyatların başladığını gördüklerini söyledi.

11.03.2020-17:56 - (Son Güncelleme: 11.03.2020-17:48) Bakan Pekcan: Gıda Ürünlerinde Fahiş Fiyatların Başladığını Görüyoruz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan coronavirüs konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Dün ülkemizde ilk defa coronavirüs salgını tespit edilmesinden sonra basının karşısına çıkan 3 bakan önemli açıklamalarda bulundu.

Özellikle salgın sonrası fiyatlardaki fahiş artış üzerine değerlendirmeler yapan Ticaret Bakanı Pekcan "Maske ve sıhhi malzemelerde piyasalarda aşırı fiyat artışları oldu. Amacımız ihracatı engellemek değil. İhracat ön izinlerini Sağlık Bakanlığı'nın ön iznine verdik." dedi.

"FIRSATÇILARA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ"

Pekcan açıklamalarının devamında, "Ticaret Bakanlığı olarak 2 bin 193 firmanın 2 bin 641 ürününü denetledik, 2 bin 180'ini soruşturma kapsamına aldık. Bugün yeni bir olay daha var. Gıda ürünlerinde de fahiş fiyatların başladığını görüyoruz. Panik yapacak bir durum yok. Yeterli ürün stoğumuz var. Fırsatçılara göz açtırmayacağız. Halkın makul fiyatlarla maskeye ulaşılmasını sağlayacağız. 16 Mart'tan itibaren nisan sonuna kadar yurt içindeki fuarları ertelemeyi kararlaştırdık, resmi duyuruları yapacağız." ifadelerini kullandı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal