Bakan Pakdemirli'den Üreticilere Online İşlem Çağrısı

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, üreticilerin tarımsal desteklere yönelik başvurularını e-Çiftçi portalı üzerinden online yapabileceklerini dile getirdi.

18.03.2020-11:32 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-11:32) Bakan Pakdemirli'den Üreticilere Online İşlem Çağrısı

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, üreticilerin tarımsal desteklere yönelik başvurularını e-Çiftçi portalı üzerinden online yapabileceklerini dile getirdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de üreticilere çağrıda bulunarak, "Üreticilerimiz https://eciftci.tarbil.gov.tr adresinden mobil uygulamamızı indirerek ya da e-Devlet şifresiyle giriş yaparak tarım, hayvancılık, genel ve destek başvuruları gibi birçok işlemi online yapabilirler." ifadesini kullandı.

DÜNYANIN EN BÜYÜK TARIM BİLİŞİM ALTYAPILARINDAN BİRİ (E-ÇİFTÇİ PORTALI)

Tarım ve Orman Bakanlığını Pakdemirli'nin vurgu yaptığı e-Çiftçi portalı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konuldu. Sistem, kayıtlı bulunan 2 milyon 132 bin 698 işletme, 33 milyon tarım parseli, 80 milyon 101 bin 846 baş (büyükbaş ve küçükbaş) hayvan varlığı ve ürün çeşitliliği göz önünde bulundurulduğunda, dünyanın en büyük tarım bilişim altyapılarından biri olma niteliği taşıyor.

Birçok desteklemeye ilişkin ön başvurunun yapılabildiği sistemde, çiftçi işletmeleri ile ilgili bilgiler de bulunuyor ve bunlara bilgisayar ve mobil cihazlar üzerinden ulaşılabiliyor. Bu portal üzerinden e-Çiftçi Sistemi'ne katılan kullanıcı, işletmesinde kayıtlı tarım arazilerinin ada-parsel bilgilerine, bu parseller üzerinde kayıtlı ürün ayrıntılarına, kulak küpesi ile kayıtlı hayvanların yaş, ırk, cinsiyet bilgilerine tek yerden ulaşıp işlem gerçekleştirebiliyor.

Kullanıcılar işletmelerinde yer alan büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarına yönelik bildirimlerini uygulama üzerinden gerçekleştirirken, bu bildirim anlık Bakanlığın ilgili birimine geliyor.

Çiftçilerin zamandan da kazanmasına imkan sağlayan uygulamayla üreticiler sorunlarını ilçe müdürlüklerine gitmeden yetkililere bildirebiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal