Bakan Pakdemirli'den Muğla'daki Yangına İlişkin Açıklama

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Muğla'daki orman yangın hakkında, "Bugün itibarıyla 30 ila 50 hektar arasında, bölgede tütmeler var. Tüm tütmeleri bitirmeye çalışıyoruz." açıklamasında bulundu

12.07.2019-09:58 - (Son Güncelleme: 12.07.2019-10:23) Bakan Pakdemirli'den Muğla'daki Yangına İlişkin Açıklama

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Muğla'daki orman yangın hakkında, "Bugün itibarıyla 30 ila 50 hektar arasında, bölgede tütmeler var. Özellikle hava araçlarıyla tabiri caizse buraları suyla döverek, mümkün mertebe buradaki tüm tütmeleri bitirmeye çalışıyoruz." ifadesinde bulundu.

Bakan Pakdemirli, "Sabahın ilk ışıklarıyla tüm helikopterlerimiz havalandı. Helikopterlerin sayısını 13'ten 19'a çıkardık. Bugün itibarıyla yukarıdan gördüğümüz tablo düne göre çok daha iyileşmiş durumda. Dün 350 hektar alanın etkilendiğini söylemiştim. Yangın söndürülünce daha net görünür ama kabaca 350-400 hektar alanın etkilenmiş olabileceğini düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

YERLEŞİM YERLERİNE İLİŞKİN BİR TEHDİT SÖZ KONUSU DEĞİL  

Yerleşim yerlerine ilişkin herhangi bir tehdidin bulunmadığını belirten Pakdemirli, "Bölgeye tatile gelmek isteyenler varsa çok rahatlıkla gelsinler. Yerleşim yerleriyle ilgili herhangi bir tehdit söz konusu değil. Dezenformasyona lütfen itibar etmeyelim. Sosyal medyada ben bunları görüyorum. Sonbaharda bu yanan alanlarla alakalı tüm Muğlalıları fidan dikmeye davet ediyorum." sözlerini aktardı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal