Bakan Pakdemirli: Mangal Yasağı İçişleri Bakanlığının Gündeminde

Türkiye'de peş peşe gelen orman yangınları beraberinde mangal yasağını gündeme taşıdı. Bakan Bekir Pakdemirli, yangına sebep olduğu öngörülen mangalın yasaklanması konusunu İçişleri Bakanlığının değerlendirmeye aldığını dile getirdi.

04.08.2020-16:17 - (Son Güncelleme: 04.08.2020-16:29) Bakan Pakdemirli: Mangal Yasağı İçişleri Bakanlığının Gündeminde

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangına meyilli arazilerde mangalın yasaklanmasını hatta söz konusu alanlara girişin yapılamaması gerektiğini belirterek, konunun bakanlık gündemine yansıdığını belirtti.

Bakan Pakdemirli, ''Yangına hassas dönemlerde bırakın mangal yapmayı vatandaşlarımızın ormana girmemesi gerekiyor. İçişleri Bakanımız akşam üzeri konuyu tekrar değerlendirmeye alacaklarını ve bu konuyla ilgili çalışma yapacaklarını söyledi'' diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli peş peşe gerçekleşen orman yangınları konusuna yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Pakdemirli, yangınların yüzde 90'ının insan kaynaklı olduğuna vurgu yaptı.

Yangınların nasıl önüne geçileceğini dile getiren Bakan Pakdemirli şu sözleri söyledi:
''Ormanların içerisinde zaten mangal yakmak zaten yasak. Ancak konuya hem ekstra dikkat çekmek hem de yeni bir çalışma yapmak ihtiyacını hissettik. Vatandaşımızın bu konuyu bilmediğini gördük.

Özellikle de yangına hassas dönemlerde ormanlarda bırakın mangal yakmayı ormanların içerisine vatandaşlarımızın girmemesi gerekiyor.

Bununla ilgili İçişleri Bakanımızla görüştüm. İçişleri Bakanımız bu akşam yapacakları toplantıda konuyu tekrar değerlendirmeye alacaklarını ve bu konuda bir çalışma yapacaklarını söyledi.

Yangınların tek sebebi mangal değil ama ısının çok arttığı nemin düştüğü dönemde vatandaşları bilinçlendirmek ve bu konuya hassasiyet göstermek gerekiyor.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal