Bakan Pakdemirli Ankara'nın Atık Suyunda Virüse Rastlanmadığını Açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, Ankara'da atık sulardan alınan numunelerde coronavirüse rastlanmadığını belirtti.

21.04.2020-13:39 - (Son Güncelleme: 21.04.2020-13:40) Bakan Pakdemirli Ankara'nın Atık Suyunda Virüse Rastlanmadığını Açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli açıklama yaparak gündeme değerlendirdi. Önemli açıklamalarda bulunan Pakdemirli, Ankara'daki atık su durumuna değindi. Pakdemirli, Ankara'dan alınan atık su numunelerinde coronavirüse rastlanmadığını belirtti. İstanbul'dan da numuneler toplandığını aktaran bakan, çıkacak olan sonuçlara göre tedbirler alınacağını aktardı.

"FIRSATÇILIK GÖRÜLÜRSE TEDBİR ALINIR"

Salgın döneminde bazı ürünlerdeki fahiş fiyat artışını da değerlendiren Pakdemirli, "Arz dengesine göre 50 kadar ürünü takip ediyoruz. Gerekirse ithalat ve ihracatta önlem alınabilir. Fırsatçılık görülürse tedbir alınır. Gelecek hafta iki bakanlıkla Sözleşmeli Üretim Platformunun ön lansmanını yapacağız. Ürünler daha sağlıklı fiyatla tüketiciye ulaşacak" şeklinde konuştu. 

ÇİFTÇİMİZİ DOYURACAK BİR FİYAT POLİTİKASI OLUŞTURULACAK"

Habubat alım fiyatıyla ilgili olarak konuşan bakan, fiyatı mayıs ayının ilk haftasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağını belirtti ve "Çiftçimizi doyuracak bir fiyat politikası oluşturulacak." dedi. Çay alım fiyatıyla ilgili de değerlendirme yapan bakan, "Çay müstahsilini memnun edecek formül üzerinde çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

ÖDEMELER CUMA GÜNÜ BAŞLIYOR

Pakdemirli, 81 ilde koyun ve keçi yetiştiricilerine yapılacak 187 milyon liralık destek ödemelerinin de cuma günü başlayacağını kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal