Bakan Mehmet Özhaseki Gündeme Dair Önemli Açıklamalarda Bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

26.08.2017-12:53 - (Son Güncelleme: 26.08.2017-13:16)

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Yaptığı konuşmada öne çıkan başlıklar şöyledir:

‘Kemal Bey'in Meclis'te şahsıma karşı yaptığı suçlamalar nedeniyle tazminat davasında bulundum ve yaklaşık 100 bin lira para cezası ödedi. Bu ödemeyle1'er kilo sucuklar aldım ve durumu olmayan vatandaşlara dağıttım. Kemal Bey'in bana karşı bulunduğu iddialar çok ağırdı. Kendisine hakkımı helal etmiyorum. Halk hukuk adalet kavramları çok ciddi konular lakin Kemal Bey'in artık bir inandırıcılığı söz konusu değildir.’

İSTANBUL DEPREMİ

Bakan Özhaseki, ‘Deprem artık bizim bir gerçeğimiz durumunda. Son yüzyılda 6 ve üzeri 56 adet deprem meydana geldi. Hayatını kaybeden vatandaşlarımız 100 senede 83 bin kişi. Bu konu bundan sonra daha ciddiye alınmalı. Ben deprem uzmanı değilim ama bütün uzman ortalamalarını inceledim. Hepsi tek bir şey söylüyor. 7 üzerinde bir deprem gerçekleşecek. Bu depremin en geç 2010 tarihinde olması bekleniyor.’ dedi.

‘Ülke genelinde 7.5 milyon konutun depreme karşı yenilenmesi lazım. Bunlardan 2 milyonu İstanbul’da. Yılda yaklaşık olarak 500 bin konutun dönüştürülmesi gerek.İşlerin hızlanmasını engelleyen bir takım engeller olsa da bunu başarabiliriz.’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal