Bakan Kurum'dan Depremzedeler İçin Konut İncelemesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Denizli programı çerçevesinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde, TOKİ'nin devam ettirdiği konut projelerini inceledi.

28.12.2019-14:21 - (Son Güncelleme: 28.12.2019-14:47) Bakan Kurum'dan Depremzedeler İçin Konut İncelemesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Denizli programı çerçevesinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde, TOKİ'nin devam ettirdiği konut projelerini inceledi.
Bozkurt ilçesinde bulunan inşaat sahasında basına önemli açıklamlar yapan Kurum, 8 Ağustos'taki 5.9 şiddetindeki depremden sonra Çardak ve Bozkurt'ta 3 bin 418 ağır hasarlı, 465 az hasarlı binanın belirlendiğini aktardı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 15 Ağustos itibariyle depremden olumsuz etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için konutların inşasına başladıklarını dile getiren Kurum, "O gün, vatandaşımızın yaralarının devletimizin eliyle en hızlı şekilde sarılacağı, mağduriyetlerinin en kısa sürede giderileceği sözünü vermiştik. İnşaatlarımıza başladık. İnşaatlarımızın kaba kısmı bitmiş durumda, inşallah mayıs - hazirana kadar da ince inşaatları tamamlanarak hak sahibi vatandaşlara teslimi yapılacak." diye konuştu.
Çardak'taki 179 bağımsız bölümden meydana gelen, içinde cami ve sosyal alanların da olduğu inşaatın da yüzde 50 oranında sona erdiğini bildiren Kurum, şöyle konuştu:
"İnşallah iki inşaatımızı da süresinden çok daha önce mayıs - haziran ayında bitirerek yaklaşık 320 hak sahibi vatandaşımızın yaralarını sarmış olacağız. Diğer tarafta Acıpayam’da depremde zarar gören vatandaşlarımızla ilgili de konut inşaatlarımız devam ediyor. Bu projelerimizi İçişleri Bakanlığımız ile AFAD’ımız ile Kızılayımız ile afetin olduğu ilk andan itibaren vatandaşımızın yanında olmak suretiyle yürütüyoruz. Depremden zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. En kısa zamanda modern sağlam, güvenli konutlarımızı inşa edip Denizlili vatandaşlarımıza vermek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Bakan Kurum'un yanında Vali Hasan Karahan, AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Ahmet Yıldız, Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz ile ilçe belediye başkanları da yer aldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal