Bakan Kurum'dan Depreme Yönelik Hasar Raporu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Hasar tespit çalışmalarını önümüzdeki en geç 10 gün içerisinde tamamlamış olacağız, aşamalar halinde mahalle mahalle tespit çalışmalarını sürdürmektedirler." dedi.

27.01.2020-12:02 - (Son Güncelleme: 27.01.2020-11:48) Bakan Kurum'dan Depreme Yönelik Hasar Raporu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile katıldığı Elazığ Valiliği'ndeki kriz masasında depremin son durumuna yönelik değerlendirmede bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklamaları tam olarak şöyledir:

"Hasar tespit çalışmalarını önümüzdeki en geç 10 gün içerisinde tamamlamış olacağız, aşamalar halinde mahalle mahalle tespit çalışmalarını sürdürmektedirler.

Bugün itibari ile Elazığ’da 50 yıkık binamız mevcut 308 ağır hasarlı, 150’de orta hasarlı binamız mevcut. Bu binalarımızdan 22 tanesi acil yıkılacak binalardan oluşuyor içine girmeye izin vermeyeceğimiz girdiği takdirde can güvenliğinin olmadığı binaların yıkımını gerçekleştiriyor olacağız.

Malatya’da 155 yıkık binamız mevcut, Diyarbakır Çermik’te 8 yıkık binamız mevcut. Aralıksız hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Mustafa Paşa ve Sürsürü’de zemin + dört beş katı geçmeyecek kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz, Dilek Sitesi yanında bulunan hasarlı binaların tespitlerini de yapmaya başladık.

Dilek Sitesi’nin etrafında 9 ağır hasarlı binaların tespitini yaptık, bu binaların da yıkılması gerektiğini belirledik.
Bugün itibari ile Sürsürü Mahallesi’ndeki vatandaşlarımızla görüşmelerimiz başladı, yıl sonuna kadar vatandaşlarımıza konutlarını teslim etmek istiyoruz.

Mustafa Paşa Mahallesi’nde de risk teşkil eden bir binamız vardı yıkımını dün gerçekleştirdik, çevredeki 73 binada da hasar tespit çalışmalarını yapıyoruz. 650 binadan numune alınarak binaların hasar tespiti risk taşıyıp taşımadığı 3 gün içerisinde tamamlanacak. Oradaki riskli binaların da yıkımına gireceğiz, orada da vatandaşlarımızla görüşmelerimiz başladı.

Sürsürü ve Mustafa Paşa’da binaları yıkılan vatandaşlarımıza teklif edeceğimiz 400 konutumuz var, kendilerinin de uygun bulması halinde bu hazır konutlara vatandaşlarımızı yerleştireceğiz. Tüm Elazığ’da 2 bin adet konut çalışmasına başlıyoruz, etüt çalışmaları bugün itibariyle başladı. Zemin artı 3-4 katı geçmeyecek şekilde yapacağız.

Amacımız hızlı bir şekilde vatandaşlarımıza sağlam ve güvenli konut inşaatına başlamaktır, bir kez daha hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal