Bakan Kurum, Bodrum'daki Yıkımlara Bizzat Katıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gün içinde Bodrum'a yapılan kaçak yapı denetimine bizzat katıldı.

28.09.2019-13:13 - (Son Güncelleme: 28.09.2019-13:49)

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gün içinde Bodrum'a yapılan kaçak yapı denetimine bizzat katıldı.

Ülke genelinde 39 seçim bölgesindeki 10 bin 181 seçim lokalinde kurulacak yaklaşık 12 bin sandıkta seçmenler, 33'üncü hükümeti belirleyecek. Seçim barajının yüzde 4 olduğu, 16 yaşını doldurmuş herkesin oy kullanabildiği Avusturya'da, oy kullanma zorunluluğu olmadığı da söz konusu bir bilgi olarak yer alıyor.

Yaklaşık 1 ay önce Bakan Kurum liderliğinde Bodrum'da kaçak yapılarla mücadele süreci başlatılmış, imara aykırı inşaat belirlenen projeler mühürlenmişti. Projelere belediyeler vasıtasıyla uyarılar yapılmış, imara aykırı bölümlerin yıkımı için 1 ay süre tutulmuştu. Belirlenen sürenin bitmesinin ardından Bakan Murat Kurum ikinci kez denetim yapmak için bizzat bölgeye ulaştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, şirketlerin projelerindeki imara aykırı yapıları olay yerinde denetleyecek. Yapılan incelemeler sonrasında uyarılara uymayan firmaların yıkımı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılacak.

6 PROJE İÇİN YIKIM BAŞLATILDI

 Bodrum'da 100 kişilik ekip tarafından yürütülen çalışmalar sonrasında Yalıkavak, Gündoğan, Gölköy, Gümbet, Yalıçiftlik, Göltürkbükü'nde 2 bin 80 konut ve 6 otel projesi incelendi. Bu denetimler sonucunda karada 75, denizsel alanda ise 24 adet kıyı yapısına yönelik tutanak işlemleri gerçekleşti. Mühürlenen projelerden 6'sında ilgililerce aykırılıkların gerek proje revizyonu gerekse yıkım yapılarak giderilmesi için işlemler başladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal