Bakan Kurum: 1 Milyon 500 Bin Konutun Deprem Dönüşümü Gerçekleştireceğiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Yılda 300 bin olmak üzere 5 yılda 1 milyon 500 bin konutun deprem dönüşümünü gerçekleştireceğiz.' dedi.

09.07.2020-15:33 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-16:01) Bakan Kurum: 1 Milyon 500 Bin Konutun Deprem Dönüşümü Gerçekleştireceğiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, senede 300 bin olmak üzere 5 sene içerisinde toplamda 1 milyon 500 bin konutun dönüşümünün yapılacağını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, AK Parti Elazığ milletvekilleri ile belediye başkanlarından oluşan kurulu konuk alarak depremin ardından süren projelerle alakalı görüştü.

24 Ocak tarihinde depremin yaşandığı Elazığ'da şehrin eski günlerine dönmesi için başlatılan faaliyetler ara vermeden devam ediyor. Bu çerçevede AK Partili Milletvekilleri ve belediye başkanlarından oluşan kurul Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'la görüştü. Bakan Kurum önderliğinde düzenlenen toplantıda AK Parti Elazığ Milletvekilleri Zülfü Tolga Ağar, Metin Bulut, Zülfü Demirbağ, Sermin Balık, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile bir takım ilçelerin belediye başkanları katıldı.

Alakalı birimlerin sorumlularının da katıldığı toplantıda depremin ardından yapımı süren projelerin son halinin ve yapılması gerekenlerinin masaya yatırıldığı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal