Bakan Koca'dan 81 Şehir Sağlık Müdürüne Bayram Uyarısı

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Kurban Bayramı ile ilgili hazırlıkları değerlendirmek için 81 Şehrin Sağlık Müdürü ile video konferans yoluyla görüşme yaptı. Toplantıda şehirlerin mevcut vaziyeti, vaka sayıları, artış ya da azalmanın nedenleri, tanı ve tedavi kapasiteleriyle ihtiyaçlar masaya yatırıldı.

30.07.2020-15:24 - (Son Güncelleme: 30.07.2020-15:08) Bakan Koca'dan 81 Şehir Sağlık Müdürüne Bayram Uyarısı

Hastalığın tedavisiyle ilgili gelişmeler, ilaç kullanımı, izolasyon tedbirleri ve tedavi algoritmalarındaki farklılıklar da toplantıda değerlendirildi.

'KALABALIKLAR OLUŞMAMALI'

Sağlık Bakanı Koca, İl Hıfzısıhha Kurullarının oradaki duruma bakılarak kendi önlemlerini belirleyerek uyguladığını hatırlattı ve bayram süresince bu önlemlere sıkı bir şekilde riayet edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bilhassa vaka artışının olduğu şehirlerde kalabalıkların oluşmaması gerektiğinin altını çizen Bakan Koca, pandemi idaresinde en ufak bir gevşeme olmaması meselesinde uyarılar yaptı.

Bakan Koca, koronavirüs hastalarının teşhisi ve tedavisi başta olarak bayram boyunca bütün sağlık hizmetlerinin aksamadan uygulanması hususunda şehir müdürlerine talimatlarını bildirdi. Bakan Koca, bayramla ilgili planlamaların denetlenmesini ve ihtiyaçların hızlıca tamamlanmasını talep etti. Toplantı bitiminde İl Müdürleriyle bayramlaşan Bakan Koca, sağlıklı ve huzurlu bir bayram temennilerini dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal