Sağlık Bakan Koca Karantina Hastanesinde!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans yoluyla karantina hastanelerine bağlandı. Burada vakalarla ilgilenen doktorlar ve sağlık çalışanlarından son duruma yönelik bilgi edindi.

01.04.2020-08:47 - (Son Güncelleme: 01.04.2020-11:48)

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans yoluyla karantina hastanelerine bağlandı. Burada vakalarla ilgilenen doktorlar ve sağlık çalışanlarından son duruma yönelik bilgi edindi.

Bakan Fahrettin Koca, söz konusu görüşmede, "Tedaviye ne kadar erken dönemde başlarsak solunum sıkıntısı ve yoğun bakım safhasının gelişini o kadar durdurabileceğimizi düşünüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Bakan Koca görüşmede, Covid-19'un yurdumuzu ölümle tehdit ettiğine vurgu yaparak,  en büyük yükünün sağlık çalışanlarının omuzlarında olduğunun altını çizdi.

HASTANELERE 24 MİLYON CERRAHİ MASKE SEVKİYATI

Sağlık Bakanı Koca, sayıları 1 milyon 100 bini bulan sağlık çalışanlarının en büyük güçleri olduğuna işaret ederek, "Ne kadar zorlu bir mücadelenin içinde olduğunuzu biliyorum. Bir yandan hayat kurtarmak için gayret sarf ederken bir yandan da sizler risk altındasınız. Hastaların tedavisine ne kadar erken dönemde başlarsak, solunum sıkıntısı ve yoğun bakım safhasının gelişini o kadar durdurabileceğimizi düşünüyoruz. Hastanelerimize 24 milyon cerrahi maske, 3 milyonun üzerinde N95 maske, 1 milyonun üzerinde koruyucu tulum ve gözlük dağıttık. Erken dönemde bu ilaçlara başlamanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Çalışanlarımızı korumak noktasında da gayret içinde olmanız son derece önemli." dedi

HEKİMLERDEN SÜRECE YÖNELİK DEĞERLENDİRME
Hekimler, hastanelerindeki Covid-19 hastalarıyla ilgili Bakan Koca'ya detaylı bilgi verdi. Tıbbi teçhizat ve koruyucu malzeme konusunda herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığı bildiren hekimler, Koca'ya teşekkürlerini sundu.

Söz konusu görüşmede, tedavi protokolleri, ilaç kullanımı ve yoğun bakım süreçleri değerlendirildi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal