Bakan Karaismailoğlu Açıkladı: Balon Yasakları Kalkıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, koronavirüs salgını sebebiyle yasaklanan balon turlarının tekrar başlayacağını duyurdu.

20.08.2020-15:05 - (Son Güncelleme: 20.08.2020-15:03) Bakan Karaismailoğlu Açıkladı: Balon Yasakları Kalkıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, koronavirüs sebebiyle kesilen sıcak hava balon turlarının, 22 Ağustos tariihi itibariyle koronavirüs önlemleri ile yeniden başlatılacağını açıkladı.

Bakan Karaismailoğlu, her sene yaklaşık 600 binin üzerinde turistin kullandığı balon uçuşlarında uyulacak kuralların bir genelge oluşturduğu ifade ederek, 'Balonların uçuşu öncesinde, uçuş sırasında ve uçuşun sonrasında alınacak tüm tedbirlerle ilgili Sağlık Bakanlığı ve uluslararası kuruluşların belirlediği ölçüde düzenlemeler yapıldı' şeklinde konuştu.

Bakanı Adil Karaismailoğlu, dünya ülkeleri ile beraber Türkiye'nin de etkilendiği koronavirüs pandemisine karşı alınan tedbirlerle ile milli mücadelenin sürdüğünü ifade ederek, Türkiye'de ve dünyada normalleşme sürecinin başlatılmasının akabinden hava taşıtlarında uçuşların aşamalı olarak açıldığını ve vatandaşın mağdur edilmeden ulaşım modlarını kullandığına işaret etti.

Bu süreçte koronavirüsten sıcak hava balon uçuşlarının da kötü etkilendiğini ve bu sebeple pandemi döneminde uçuşların durdurulduğunu belirten Karaismailoğlu, aşamalı olarak ülkeler ile karşılıklı uçuşların açılmasıyla bütün turizm bölgelerimizdekigibi ülkemizin güzelliklerinin sergilendiği Kapadokya başta olmak üzere sıcak hava balon uçuşlarının gerçekleştirildiği bölgelerimize turistlerin oldukça ilgi gösterdiğini belirtti. Bakan Karaismailoğlu, 'Yapılan değerlendirmeler sonrasında 22 Ağustos itibariyle koronavirüs tedbirleri uygulanması şartıyla tekrar balon uçuşlarını başlatacağız' ifadelerini kullandı.

GENELGE HAZIRLANDI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü aracılığıyla balon uçuşlarında uyulacak kuralların düzenlenerek bir genelge hazırlandığını belirten Bakan Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullandı:

'Balon uçuşu öncesinde, uçuş sırasında ve uçuşun sonrasında alınacak tüm tedbirlerle ilgili Sağlık Bakanlığımızın ve uluslararası kuruluşların belirlediği ölçüde düzenleme yapılmıştır. Yayınlanma aşamasında olan genelge ile maske, mesafe, kişisel temizlik ile dezenfektasyon ve operasyonel diğer hususlar düzenlenmiştir.'

Balon sepet kısmının kapasitesinin dört ve üzeri olarak düzenlendiği kısımlarında sosyal mesafe kuralının korunmasına destek olmak için yolcu eksiltileceğini de aktaran Bakan Karaismailoğlu, düzenlenen genelgeye göre yolcu manifestolarında her yolcunun ateş bakılma saati ve ateş sıcaklık derecesinin kaydedileceğini söyledi. Karaismailoğlu, yer operasyonları esnasında da sosyal mesafeye sürekli dikkat edilmesine yönelik gereken önlemlerin alınacağına vurgu yaptı.

MARTA KADAR 50 BİN YOLCU

Bakan Karaismailoğlu, Türkiye'de her sene yaklaşık 600 bin turistin sıcak hava balonlarını kullandığını, geçen sene bu sayının 660 bini aştığını hatırlatarak, seferlerin kesildiğini Mart ayına kadar 50 bin kişinin sıcak hava balon turlarına katılım sağladığını dile getirdi.

Sıcak hava balonu gezilerinin turistler için dünyada belli başlı turistik yerlerin ziyaret edilmesinde ciddi bir cazibe etkeni olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, görülmeye değer özel bir yere sahip oldukça turizm bölgesinin sıcak hava balonu gezileriyle bu özelliklerini destekleyerek dünyada turizmde adeta marka bölgeler haline geldiğinin altını çizdi. Kapadokya Bölgesi'nin de bu marka yerlerden biri olduğuna dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, 'Kapadokya Bölgesi, hem turizm alanında hem de sıcak hava balonu noktası olması bakımından dünyada kabul gören sayılı turistik bölgelerden birisidir. Sıcak hava balonu uçuşları hiç şüphesiz Nevşehir ili ve Kapadokya Bölgesi için öne çıkan turizm faaliyetlerinden biri olup, sadece bölge turizmi için değil, aynı zamanda ülke turizmi için de hayati öneme sahiptir. İnanıyorum ki dış hat hava yolcu uçuşlarımızdaki son dönemdeki artış ve balon uçuş bölgelerinde bulunan otellerde rezervasyonların artması yıl sonuna kadar balon yolcularının sayısında da önemli bir artış olacaktır' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal