Bakan Karaismailoğlu: 48 Ülkeyle Uçuş Trafiğimizi Sürdürüyoruz

Bakan Karaismailoğlu, '13 Ağustos itibarıyla tarifeli ve tarifesiz olmak üzere 48 ülkeyle uçuş trafiğimizi sürdürüyoruz.' dedi.

14.08.2020-14:16 - (Son Güncelleme: 14.08.2020-18:06) Bakan Karaismailoğlu: 48 Ülkeyle Uçuş Trafiğimizi Sürdürüyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 13 Ağustos tarihi itibariyle tarifeli ve tarifesiz olmak üzere 48 ülkeyle uçuşların sürdüğünü söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yazılı açıklamasında, koronavirüs pandemisi önlemleri çerçevesinde bir müddet durdurulduktan sonra tekrar başlayan yurt dışı seferiyle ilgili bilgi verdi.

Pandemiyle mücadele kapsamında önlemleri maksimum düzeyde alarak 1 Haziran tarihinde iç hat uçuş seferlerinin başlatıldığını hatırlatan Bakan Karaismailoğlu, bu süreçte Sağlık, Dışişleri, Kültür ve Turizm bakanlıkları ve Bilim Kurulu ile yoğun iş ortaklığı yaptıklarının altını çizdi.

Bakan Karaismailoğlu, 'Kovid-19 salgını tedbirleri çerçevesinde durdurulan yurt dışı uçuşların başlatılması için 92 ülke ile yazışma trafiği tamamlandı. 13 Ağustos itibarıyla tarifeli ve tarifesiz olmak üzere 48 ülke ile uçuşlar devam ediyor.' şeklinde konuştu.

48 ÜLKEYE KESİNTİSİZ HAVA TRAFİĞİ DEVAM EDİYOR

Bakan Karaismailoğlu, yoğun diplomasi trafiğinin ardından Türkiye’nin normalleşme programı kapsamında belirli sınırlamalara tabi ülkeler dahil, tarifeli ve tarifesiz olarak uçuş trafiği gerçekleştirilen 48 ülkeyle ilgili ayrıntıları da paylaştı.

Karaismailoğlu, ABD, Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Bangladeş, Belçika, İsveç, İsviçre, Sırbistan, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Benin, Fildişi Sahilleri, Fransa, Kuveyt, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, Hong Kong, İrlanda, İsrail, Libya, Lübnan, Lüksemburg, Kuzey Makedonya, Moldova, Moritanya, Rusya, Senegal, Cibuti, Çin, Danimarka, Endonezya, İtalya, Kanada, Katar, KKTC, Kosova, Somali, Ukrayna, Ürdün, Yunanistan, Mısır, Polonya, Fas ve Cezayir'in tahliye, charter ve tarifeli uçuşların başlatıldığı ülkeler olduğunu açıkladı.

TÜRKİYE - KAZAKİSTAN ARASINDAKİ UÇUŞ SEFERLERİ TEKRAR BAŞLATILIYOR

20 Haziran tarihinde başlatılan fakat koronavirüse vakalarındaki artış sebebiyle 4 Temmuz tarihinde tekrar ertelenen Kazakistan uçuşlarına da değinen Bakan Karaismailoğlu, 'İki ülke arasında yapılan görüşmeler sonrasında mutabakata vardık. 4 Temmuz'da askıya alınan Kazakistan uçuşları bugün transit olarak açılacak ve 1 Eylül'den itibaren iki ülke arasındaki uçuşlar tamamıyla başlatılacak.' açıklamasında bulundu.

Başka ülkelerle yapılan planlamalarda kritik olanın uçuşların emniyetli bir şekilde yapılması olduğunun altını çizen Bakan Karaismailoğlu, pek çok ülkenin etkilendiği pandemide Türkiye'nin süreci idare etmekte gösterdiği başarısının dünya tarafından dikkatle izlendiğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, havalimanlarına 'uçulabilir sertifikası' uygulamasını başlatan ve bu faaliyetle emsal teşkil eden Türkiye'nin, bütün ulaşım modlarında pandemiye karşı aldığı önlemlerle göz doldurduğunu belirtti.

Önlemi elden bırakmadan sürecin denetimli bir şekilde yeni normalleşmeyle devam edildiğine işaret eden Bakan Karaismailoğlu, bütün vatandaşlara 'maske, mesafe ve hijyen' kurallarına riayet ederek, dikkatli hareket etmeleri çağrısında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal