Bakan Akar: Aziz Milletimizi Terör Belasından Kurtaracağız

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları eğitim yılı açılış törenine katıldı. Törende açıklama yapan Bakan Akar, 'Hem masada hem sahada biz Libyalı kardeşlerimizle omuz omuza yapmamız gereken neyse bugüne kadar yaptık, sonuna kadar da bunları yapmaya devam edeceğiz' dedi.

04.09.2020-09:36 - (Son Güncelleme: 04.09.2020-10:55) Bakan Akar: Aziz Milletimizi Terör Belasından Kurtaracağız

Alana gelişinde aralarında Somalili ve Libyalıların da olduğu askerleri, 'kahramanlar merhaba' diyerek selamlayan Bakan Akar ile komutanların yerlerini almalarının akabinden tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı, Somali ve Libya ulusal marşlarının okunmasıyla başladı.

Törende ilk önce dağcılık ardından yakın dövüş gösterileri düzenlendi. Yakın dövüş gösterisi esnasında yetenek ve aldıkları eğitimleri sergileyen komandolar, dağcılık gösterisinde de kuleden geçiş yaptı. Gösterilerin bitiminde komandolar aracılığıyla 'Komandoyuz, güçlüyüz, cesuruz, hazırız' pankartı açıldı.

Açıklamasına yeni eğitim yılının hayırlı olması dilekleriyle başlayan Bakan Akar, hassas bir dönemden geçildiğini dile getirdi.

Bu dönemde ordulara da ciddi görevler düştüğünü belirten Hulusi Akar, 'Ülkelerimizin birliği, bütünlüğü ve güvenliği, rahatı ve huzuru, egemenliği ve bağımsızlığı için ordularımıza çok önemli görevler düşerken sizlerin de sorumlulukları her geçen gün artmaktadır.' ifadelerini kullandı.

Verilen eğitimin bu bakımdan da ayrı bir ehemmiyeti olduğunun altını çizen Bakan Akar, 'Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman personeli, Türkiye'de 83 milyonluk asil milletimizin 780 bin kilometrekarelik vatan toprağımızın, mavi vatanımızın ve semalarımızın güvenliğini sağlamak için gece-gündüz, yaz-kış, dağ-bayır demeden ölürsem şehit kalırsam gazi anlayışı içinde büyük bir başarıyla görevlerini en iyi şekilde yapıyorlar.' diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) terörle mücadele çalışmalarının istikrarlı bir şekilde sürdüğüne işaret eden Bakan Akar, 'Irak'ın kuzeyinde büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla önce Hava Kuvvetlerimiz Pençe-Kartal ile tüm hedefleri vurdular, yerle bir ettiler. Daha sonra Pençe-Kaplan ile komandolarımız bütün dünyaya örnek olacak şekilde teröristlerin inlerini tek tek arayıp tarayıp onları başlarına yıkarak oradaki teröristleri etkisiz hale getirdiler. TSK olarak aziz milletimizi bu terör belasından kurtaracağız. 40 yıldan beri başımıza bela olan bu musibeti en son teröristi etkisiz hale getirmek suretiyle bitireceğiz ve hudutlarımızın, halkımızın güvenliğini sağlayacağız.' şeklinde konuştu.

LİBYA’DAKİ DURUM

Bütün bu çalışmalara yoğun şekilde devam ederken dost ve kardeş ülkelerin güvenlik gereksinimine yönelik de her türlü çabayı gösterdiklerini, bundan sonrası için de göstermeye devam edeceklerini belirten Bakan Akar, şu ifadeleri kullandı:

'Bizim Libya ile 500 yıllık ortak bir tarihimiz, kültürümüz var. Bu sıkıntılı anlarında onlarla beraber olabilmek için askeri eğitim, iş birliği, danışma ve yardımlaşma konusunda gerekli mutabakatlar yapıldı. Kiminle yaptık bu mutabakatı? Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile. UMH Libya'da BM'nin tanıdığı tek meşru hükümet. Dolayısıyla bizim tarihi geçmişimiz, ortak kültürel değerlerimize uygun şekilde onlara askeri eğitim, iş birliği, danışmanlık konusunda elimizden gelen her türlü bilgi ve tecrübe paylaşımı yapmamızın ardından belli bir sürede dengeler değişti. Şu anda Libyalı kardeşlerimiz mücadelesini sürdürüyorlar. Hem masada hem sahada biz Libyalı kardeşlerimizle omuz omuza yapmamız gereken neyse bugüne kadar yaptık, sonuna kadar da bunları yapmaya devam edeceğiz.'

Libya'da devletin karşısındaki gayrimeşru kuvvetlere pek çok yerden destek verilmeye çalışıldığına dikkat çeken Bakan Akar, şu açıklamada bulundu:

'Bunların hepsini görüyoruz. Bunların bazı saldırıları oldu, bunların hepsini takip ediyoruz. Ocak ayında Libyalı silahsız 26 askeri öğrenciyi katlettiler. Bunların hepsi not edildi. Libyalı kardeşlerimizin sahip olduğu bazı tesislere saldırılarda bulundular, bunların hepsi ispatlı, şahitli takip ediliyor. Yeri ve zamanı geldiğinde mutlaka bu defterler açılacak ve gerekli hesap görülecektir.'

Başka güvenlik ve savunma meselelerine de değinen Bakan Akar ifadelerini, şehit ve gazileri minnetle anarak, 'Peygamber ocağı olarak da bilinen ve bu milletin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri aklın ve bilimin ışığında, anayasa ve yasalar çerçevesinde Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda 'ölürsem şehit kalırsam gazi anlayışı' içinde her türlü zorluğa göğüs gererek milletinin emrinde, görevinin başındadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.' diye konuştu.

Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç ise şu açıklamada bulundu:

'Hedefimiz dosta güven düşmana korku salan, düşmanın savaşmaya bile cesaret edemeyeceği etkin caydırıcı ve saygın bir ordunun gıpta edilen komutanlarını yetiştirmektir. Komandolar olarak temas hattının hudut, hududun da namus olduğu bilinciyle hedefe koşacağımıza ve asla geri adım atmayacağımıza söz veriyoruz.'

Okunan duaların, geleneksel haline gelen kurban kesiminin ardından yeni eğitim senesi açılışı yapıldı.

Bakan Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi merasimin akabinden eğitim alanlarını dolaşarak Somalili ve Libyalı komandolarla bir müddet sohbet etti.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal