Bakan Gül'den Hakim ve Savcılar İçin Akademi ve Adliye Stajı Açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ''Akademi ve adliye stajından oluşan hakim-savcı adaylık dönemini yeniden ele alarak, iki yıla çıkardık'' açıklamasını yaptı.

10.10.2020-17:22 - (Son Güncelleme: 10.10.2020-17:13) Bakan Gül'den Hakim ve Savcılar İçin Akademi ve Adliye Stajı Açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği 'Akademi ve adliye staj açıklamasında, yargıda meslek öncesi eğitimi çok önemsediklerini, bu sürecin nicelik ve niteliğini artırmaya devam ettiklerini belirtti.

Bu doğrultuda açıklama yapan Adalet bakanı Gül, ''Bu kapsamda, akademi ve adliye stajından oluşan hakim-savcı adaylık dönemini yeniden ele alarak, iki yıla çıkardık. Hayırlı olsun'' dedi.

Hakim-savcı adaylık döneminin, 15 Temmuz sonrası zorunluluklar gereği kısaltma yetkisi işletilip bir yıla indirildiğini anımsatan Bakan Gül, şu ifadeleri kullandı:

''Yargı Reformunda planladığımız gibi bu uygulamaya son vererek süreci iki yıla çıkardık. Meslek içi ihtisas eğitimlerini ise yenilikçi bir bakışla güçlendiriyoruz.

Bu tasarrufumuz, hukuk fakültelerine giriş kontenjanı, hukuk mesleklerine giriş sınavı gibi başlıklardan oluşan ‘kaliteli hukukçu yetişmesi’ hedefimizin bir parçası. Yine, aynı bağlamda ‘hâkim-savcı yardımcılığı’ da gündemimizde yer alıyor.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal