Bakan Gül'den Çok Kritik 'Delil' Açıklaması

Adalet Bakanı Gül, 15 Temmuz hain darbe girişiminin FETÖ ile doğrudan bağlantısını ortaya koyan bir delile ulaştıklarını belirtirken, ilgili kanıtın elebaşı Gülen'i iadesi konusunda yetkililere verildiğini ifade etti.

20.07.2018-12:30 - (Son Güncelleme: 20.07.2018-13:11)

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Nizip ilçesinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

FETÖ elebaşının iadesine dair konuşan Bakan Gül, önemli bir veriden bahsetti.

"15 Temmuz gecesine ait çok önemli bir delil elde edildi. Bir FETÖ'cünün telefonundan elde edilen veri. O gece FETÖ'nün doğrudan darbeyle alakalı olduğuna dair tüm tezlerimizi, verilerimizi güçlendiren yeni bir delile ulaştık’’ diye konuşan Bakan Gül ‘’Bunu da ilgililere ulaştırdık. Bu konuda bir adım bekliyoruz. Bu akşam da ABD Adalet Bakanı ile bir telefon görüşmesi yapacağım. Bu süreci hep beraber takip edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

"251 ŞEHİDİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK ŞEKİLDE ADALET TECELLİ ETMEKTE"

15 Temmuz darbe teşebbüsünde sonra fiili FETÖ yargılamalarının neredeyse üçte ikisi tamamlandığını bildiren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Bu yıl sonu itibarıyla da bu davaların nihayete ereceğini görüyoruz. Burada da yine ağırlaştırılmış müebbet ve farklı sürelerde mahkumiyet öngörülen 2 binin üzerinde mahkumiyet söz konusu. Yine beraat eden sanıklar da var. Bu yargılamalar adil bir şekilde devam ediyor. 251 şehidimizin kanı yerde kalmayacak şekilde adalet tecelli etmektedir’’ şeklinde konuştu.

"FETÖ'nün yargıdan temizlenmesiyle beraber, 15 Temmuz sonrasında yaklaşık 4 bin hakim savcı ihraç edildi, yargı kendi mecrasına oturmaktadır’’ diye konuşan Gül, ‘’ Nasıl Türkiye normalleşerek şahlanış dönemine geçiyorsa yargıda da artık rutin olağanlaşma ve adaletten şaşmayacak şekilde bir yapılanma söz konusudur. Artık yargıda da bunu yavaş yavaş hissetmekteyiz. Vatandaşlarımız da bunu hissetmektedir’’ yorumunu yaptı.

"HERKES HUKUKA, KANUNA UYMAK ZORUNDA"

Eren Bülbül’ü katleden teröristin cenazesine katılan 2 HDP’li vekile açılan soruşturma hakkında Bakan Gül "Türkiye hukuk devletidir. Herkes hukuka, kanuna, nizama uymak zorundadır. Bu konuda da farklı bir durum olursa ilgili makamlar gerekli soruşturmayı yapar’’ ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal