Bakan Gül, 'Teklif Yok, Hangi Maddesine Karşısınız?'

Bakan Abdulhamit Gül, bazı baro başkanlarının yürüyüşünü ‘Teklif yok, hangi maddesine karşı çıkıyorsunuz?’ ifadelerini kullanarak eleştirdi.

22.06.2020-17:03 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:05) Bakan Gül, 'Teklif Yok, Hangi Maddesine Karşısınız?'

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kanal 24'te katıldığı canlı yayınlanan programda kendisine yöneltilen ‘Baroların yapısıyla ilgili gerçekleştirilmesi planlanan idari değişiklikler ve bazı baro başkanlarının yaptığı yürüyüş’le ilgili bir soruya baro başkanlarıyla her zaman görüştüklerini ve açık kapı diyaloğu içerisinde olduklarını söyleyerek karşılık verdi.

“TEKLİF YOK, HANG MADDESİNE KARŞISINIZ?”

Yürüyüş başlatan baro başkanlarına yönelik, “Ortaya çıkan hangi şeye karşısınız? Teklif yok, hangi maddesine karşı çıkıyorsunuz? Ortada henüz bizim bile daha vakıf olduğumuz bir teklif yok” sözlerini kullanan Gül, teklifin ortaya çıkmasının ardından eleştiri ve öneri yapılabileceğini ifade etti.

“AVUKATLIK HAKLARINI DAHA KORUYAN BİR ÇALIŞMA…”

Baroların daha çoğulcu ve katılımcı bir hale gelmesinin başlıca yaklaşımları olduğunu ifade eden Bakan, savunmanın yargının temel unsuru olduğunu dile getirdi.

Bakan Gül ayrıca savunma mesleğini geriye atacak bir çalışmaya asla destek verilmeyeceğini dile getirerek, savunmayı kuvvetlendiren, avukat haklarını daha koruyan ve mesleki örgütlenmeyi güçlendiren bir yapı üzerinde çalışıldığını ifade etti.

“ÖNERİ BİZİM İÇİN DEĞERLİ”

Bakan Gül, AK Parti’nin açıkladığı bir taslak olmadığını ifade ederek, bütün görüşleri dikkate aldıklarını, bütün önerilere bakarak bir taslak yapacaklarını kaydetti.

Bakan Gül, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve baro başkanlarıyla her zaman görüştüklerini dile getirerek, “Bizim için avukat, hakim, savcı, vatandaş olsun temel payda hukukun üstünlüğü. Hukukun üstünlüğüne dair her türlü görüş, öneri bizim için değerlidir” ifadesini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal