Bakan Gül: Allah, Tuzağı Tuzak Kuranların Başına Geçirmeye Muktedirdir

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yargıda korku duvarlarının 15 Temmuz tarihinde yıkıldığını ifade ederek, '15 Temmuz'a yargının verdiği tarihi cevabın iki yönü bulunmaktadır. Birincisi, darbe yargılamalarıdır. Yargının darbeye karşı diğer bir cevabı da kendi içindeki hainlerden arınma sürecidir.' diye konuştu.

15.07.2020-15:37 - (Son Güncelleme: 15.07.2020-17:25) Bakan Gül: Allah, Tuzağı Tuzak Kuranların Başına Geçirmeye Muktedirdir

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yargıda korku duvarlarının 15 Temmuz'da yıkıldığını dile getirdi.

Bakan Gül, Ankara Hakimevi'nde gerçekleştirilen Demokrasi ve Milli Birlik Günü programındaki açıklamasında, 100 sene önce sınırları masa başında çizenlerin, demokrasi ile insan haklarını kendi ajandalarının araçsal bir sopası olarak kullananların yeni oyun kurma nedeninin 15 Temmuz tarihinde bozulduğunu belirtti.

PKK, DEAŞ, FETÖ benzeri örgütlerin neticeye varacağını zannedenlerin, lideriyle birleşmiş millet iradesiyle karşılaştığının altını çizen Gül, onların bir planı var idiyse, milletin de bir sevdası vardı. Onların bir tuzağı var idiyse, Allah'ın da bir tuzağı vardı. Allah tuzağı, tuzak kuranların başına geçirmeye muktedirdir.' dedi.

AYASOFYA'NIN CAMİYE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ

Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletten başka hiçbir kuvvete yaslanmayan istikrarlı siyasetiyle bir hasretin daha bittiğine dikkat çekerek, 'Ayasofya'mızı vuslata erdirdik. Bütün bunlar bizim için ne kadar anlamlıysa, önemli ve değerliyse 15 Temmuz'un failleri için de o kadar büyük bir hayal kırıklığıdır. Bunun farkındayız ve bundan dolayı da ayrıca mutluyuz. Çünkü bizi yalnızca milletimizin hayalleri, milletimizin beklentileri ilgilendiriyor.' şeklinde konuştu.

Darbe teşebbüsünün ilk saatlerinden itibaren yargı üyelerinin hızlıca harekete geçtiğini ve darbecilerle ilgili yakalama kararları aldığını anımsatan Bakan Gül, 'Bütün yüksek yargı organlarının temsilcileri de darbe girişimini kınamış ve darbenin gayrimeşru olduğunu belirtmişlerdir. O uzun gecede adliyelerin ışıkları, adına karar verdikleri millet için sabahlara kadar yanmıştır.' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal