Bakan Fatih Dönmez: Amacımız Sıfır Tolerans, Sıfır Kaza

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Manisa'da Soma Işıklar Kömür Ocağı'nda düzenlenen iftar programına katıldı. Bakan Sönmez, " Son 1 yılda ölümlü kaza oranlarımızda yüzde 55 azalma var. Gönül ister ki sıfır olsun. Amacımız sıfır tolerans, sıfır kaza." dedi.

25.05.2019-00:12 - (Son Güncelleme: 25.05.2019-00:05)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Manisa programı kapsamında Yeni Anadolu Madencilik Soma Işıklar Kömür Ocağı'nda düzenlenen iftar programına katılarak madencilerle birlikte iftar yaptı.

SOMA'DA ŞEHİT OLAN MADENCİLERİ HAYIRLA YAD ETTİ  

Madencilerle birlikte aynı masada orucunu açan Bakan Dönmez, daha sonra burada  bir konuşma yaptı. Bakan Dönmez yaptığı konuşmada, Soma'daki maden faciasını hatırlatarak, şehit madencilerin haklarının ne yapılsa ödenemeyeceğini ifade etti.

SON BİR YILDA MADEN KAZALARINDA YÜZDE 55 AZALMA VAR

Bakanlık ve madencilik sektörü olarak bu kazadan çıkarılması gereken dersleri çıkardıklarını belirten Dönmez, "Rabbim inşallah bize böylesine acı ve üzüntü veren kazaları bir daha yaşatmasın. Nitekim gerek yasal gerekse teknik düzenlemelerde yaptığımız değişikliklerle birlikte madencilik sektörü açısından iş kazası oranlarında azalmalar yaşandı. Son 1 yılda ölümlü kaza oranlarımızda yüzde 55 azalma var. Gönül ister ki sıfır olsun. Amacımız sıfır tolerans, sıfır kaza." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal