Bakan Ersoy: İnsan Hakları Günü'nde Sunulan Bu Ödül Hiçbir Soykırımı Unutturamaz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, gelecek yıl Anadolu'dan kaçırılmış 2 önemli tarihi eserin Türkiye'ye getirileceği müjdesini verdi.

11.12.2019-09:30 - (Son Güncelleme: 11.12.2019-09:22) Bakan Ersoy: İnsan Hakları Günü'nde Sunulan Bu Ödül Hiçbir Soykırımı Unutturamaz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, gelecek yıl Anadolu'dan kaçırılmış 2 önemli tarihi eserin Türkiye'ye iade edileceğini belirtti.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Meclis Genel Kurulu'nda devam eden bütçe görüşmelerinde taraihi eser kaçakçılığına yönelik atılan önemli bir adımdan bahsetti.
Bakan Ersoy, yurt dışına kaçırılmış 2 tarihi eserin, gelecek yıl İngiltere'den Türkiye'ye getirileceğini dile getirirken şunları söyledi:"Bunlardan bir tanesi iki adet boğa tarafından çekilen bir araba modelidir. Diğeri ise Isparta Müzesi’nde bulunan ve Roma Dönemine ait 5 parça halinde tespit edilmiş, Sidamara tipi bir lahde ait, iki kayıp parçadan birisidir. Her iki eser de kısa süre içerisinde Londra Büyükelçiliğimize teslim edilecek ve ardından 2020 yılının başında Türkiye’ye getirilecektir."

Skandal Nobel ödülüne karşı çıkan Bakan Ersoy, "Bosna soykırımını inkar eden bir yazara Nobel Edebiyat Ödülü verildi. İnsan Hakları Günü'nde verilen bu ödül, hiçbir soykırımı unutturamaz. Bu tarz konular da ödüller ile aklanamaz." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal