Bakan Çavuşoğlu'dan AB'ye 'Sığınmacı Krizi' Değerlendirmesi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ankara'da, Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilcisi Josep Borrell' "sığınmacı" krizine yönelik Türkiye'nin davranışını izah etti ve AB'nin sorumluluk almasını talep etti.

04.03.2020-14:53 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-14:49) Bakan Çavuşoğlu'dan AB'ye 'Sığınmacı Krizi' Değerlendirmesi
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da, Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilcisi Josep Borrell' "sığınmacı" krizine yönelik Türkiye'nin davranışını izah etti ve AB'nin sorumluluk almasını talep etti.

Çavuşoğlu, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell ile yaptığı toplantının ardından sosyal mecralarda konuya yönelik gönderi paylaştı.

Çavuşoğlu, madde şeklinde sıralama yaptığı paylaşımlarında "Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’e AB’nin ülkemize verdiği sözleri yerine getirmediğini, bu ağır yükü artık tek başımıza üstlenmeyeceğimizi, AB’nin sorumluluk alma vaktinin çoktan geldiğini belirttim." açıklamasını yaptı.

Borrell, yanında bulunan Kriz Yönetiminden Sorumlu AB Komiseri Janez Lenarcic ile Türkiye'ye intikal ederek Türkiye-AB ilişkileri, göç krizi ve İdlib’deki gelişmeleri ayrıntılarıyla masaya yatırdı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal