Bakan Çavuşoğlu: Yeni Suriye Anayasasına Yönelik BM Planını Destekliyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Salı günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye'ye yeni bir anayasa yazılmasını için BM’nin komisyon kurma planını desteklediğini söyledi.

18.12.2018-13:10 - (Son Güncelleme: 18.12.2018-13:05) Bakan Çavuşoğlu: Yeni Suriye Anayasasına Yönelik BM Planını Destekliyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Salı günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye'ye yeni bir anayasa yazılmasını için BM’nin komisyon kurma planını desteklediğini söyledi. Çavuşoğlu, Ankara'nın dış politika önceliklerini ortaya koyan meclis konuşmada "Suriye'de siyasi bir çözüm için son bir fırsat penceresi açtık." dedi.

Türkiye'nin PKK ve YPG de dahil olmak üzere terör örgütleri ile mücadele konusundaki kararlılığını yineleyen Çavuşoğlu, Ankara'nın Kürtleri hiçbir zaman düşman olarak algılamadığını vurguladı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu yaptığı meclis konuşmasında "Biz hiçbir zaman dışarıda da içeride de Kürt düşmanlığı yapmıyoruz fakat YPG ve PKK ile sonuna kadar savaşmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının bütçesi hakkında yaptığı konuşmada, "Biz hiçbir zaman dışarıda da içeride de Kürt düşmanlığı yapmıyoruz fakat YPG ve PKK ile sonuna kadar savaşmaya devam edeceğiz." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal