Bakan Çavuşoğlu: 'Terör Devleti Kurmak İsteyenlerin Oyununu Başlarına Devirdik'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye'de bir terör devleti kurmak istiyorlardı. Biz büyük bir oyunu bozduk ve o oyunu da onların başına devirdik. Sadece teröristlerin değil o terör devleti kurmak isteyenlerin de başına oyunu devirdik" dedi.

09.11.2019-09:21 - (Son Güncelleme: 09.11.2019-09:19)

Türk Kızılayı tarafından gerçekleştirilen "Kızılay Dostları Gecesi" Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımlarıyla düzenlendi.

Antalya'da düzenlenen gecenin açılış konuşmasını yapan Bakan Çavuşoğlu, Kızılay, AFAD ve TİKA'nın Türkiye'nin gururu olduğunu belirtti.

10 sene önce Afrika'da 12 büyükelçilik varken bu sayının bugün 42'ye çıkarıldığını aktaran Çavuşoğlu, "Bugün Türk Kızılayı, Hilali Ahmer dünyanın her yerinde dalgalanıyor.

TİKA'nın bayrağını her yerde görüyoruz, bunlarla mutlu oluyoruz, gurur duyuyoruz.

Her ülke güçlü olmaya çalışır, biz de Türkiye'yi milletçe güçlü yapmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bugün sahada da masada da güçlü olmak zorundasınız.

Masada güçlü değilseniz sahadaki kazanımlarınızı kaybedebilirsiniz. Yeri geldiği zaman Barış Pınarı Harekatında olduğu gibi ülkemizin menfaati için gücümüzü göstermeliyiz.

Bazen diplomasi ile aylarca uğraştığınız meseleyi çözemeyebiliyorsunuz ama sahadaki güçlü duruşumuzla tekrar diplomasiye dönerek Amerika ve Rusya ile vardığımız mutabakatta olduğu gibi istediğinizi elde edebiliyorsunuz.

Sert güç dediğimiz o gücü gösterebiliriz ama kalıcı olan yumuşak güçtür" şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.
 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal