Bakan Çavuşoğlu: 'Oruç Reis'e Taciz Girişiminde Bulunmasın, Karşılığını Alır'

Dışişleri Bakanlığı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, 'Yunanistan'ın aklı selim davranması lazım. Oruç Reis gemimizi taciz etme gibi girişimlerde bulunmasın. Karşılığını alır' ifadelerini kullandı.

14.08.2020-13:52 - (Son Güncelleme: 14.08.2020-13:49) Bakan Çavuşoğlu: 'Oruç Reis'e Taciz Girişiminde Bulunmasın, Karşılığını Alır'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsviçre'de mevkidaşı Ignazio Cassis ile görüşme yaptıktan sonra basın toplantısı gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamasının satır başlarında şu ifadeler yer aldı:

'Doğu Akdeniz'de gerginlik arttı yalnız bunun sorumlusu Türkiye değildir Yunanistan'dır. Biz sondaj faaliyetlerimizi başlatmak için 2018 yılına kadar sabırla bekledik. Halbuki hem Yunanistan hem Rum kesimi 2000'li yıllardan itibaren tek taraflı faaliyetleri başlattılar.

Türkiye de bir adım atmak zorunda kaldı. AB ülkelerinin özellikle dönem başkanı Almanya'nın ricası üzerine biz iyi niyet gösterisinde bulunduk. Faaliyetlerimizi geçici olarak durdurma konusunda ricaları olmuştu. Biz iyi niyet gösterisinde bulunduk. Fakat bu süreç içinde Yunanistan, Almanya ve diğer ülkelerden habersiz gitti Mısır ile bir anlaşma imzaladı. Bu iyi niyetle bağdaşmaz. Anlaşmanın içerisinden bağımsız olarak bu ülkeler ve AB böyle bir çaba sarf ederken, Yunanistan'ın böyle bir adım atması kabul edilemez. Suçlanacak bir ülke varsa Yunanistan'dır. Biz de bu anlaşmadan sonra sismik araştırma gemisi Oruç Reis'i kıta sahanlığımıza gönderdik. Biz diplomasiden yanayız. Yunanistan, kuralları ben belirlerim diyorsa bu böyle işlemez. Yunanistan, Oruç Reis gemisine taciz girişimleri yaparsa karşılığını alır. '

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal