Bakan Çavuşoğlu: Hafter Bu Savaşı Kazanamaz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından Libya'ya yönelik açıklamada "Hafter bu savaşı kazanamaz." ifadesine yer verildi.

03.06.2020-10:23 - (Son Güncelleme: 03.06.2020-12:54) Bakan Çavuşoğlu: Hafter Bu Savaşı Kazanamaz

Bir televizyon programında gündeme yönelik önemli değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Libya'ya yönelik değerlendirmesinde "Hafter bu savaşı kazanamaz." ifadesine yer verildi.

Sözlerine ABD'de siyahi Amerikalı George Floyd'un öldürülmesine yönelik açıklamalarla başlayan Çavuşoğlu, şöyle konuştu: "Polisin herhangi bir insanı, ırkı, dini, inancı ne olursa olsun bu şekilde öldürmesi kabul edilemez."

"Dolayısıyla bu cinayeti işleyen polisle ilgili de herkesin vicdanını rahatlatacak bir şekilde adaletin işlemesi gerekiyor. Kim olursa olsun, sadece ABD değil, başka bir ülkede de bu şekilde vandalizme dönüşmesini desteklemeyiz, doğru da bulmayız. Bir an önce inşallah sağduyu hakim olur. Buradan itidal çağrısında bulunuyoruz." dedi.

"HAFTER HALEN SİYASİ ÇÖZÜME YANAŞMIYOR"
Bakan Çavuşoğlu, Libya'daki son gelişmelere ilişkin yaptığı değerlendirmede, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in halen siyasi çözüme yanaşmadığını belirterek, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Fransa gibi ülkelerin Hafter'i desteklediğini kaydetti.

Hafter'in son zamanlarda saldırganlığını artırdığının altını çizen Çavuşoğlu, bunu gören Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac hükümetinin, karşı atakla Hafter tarafını püskürtmeye başladığını ve önemli yerleri ele geçirdiğini dile getirdi.

Çavuşoğlu, "Trablus'tan Tunus'a kadar sahil bandının ele geçirilmesi, uluslararası havaalanlarının ele geçirilmesi, havadan ve karadan ilerleme kaydedilmesi esasen gösteriyor ki Hafter bu savaşı kazanamaz." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'deki sürecin içinde Türkiye'nin bulunmasının nedenini herkesle iş birliği yapmak olduğunu vurgulayarak, "Rum kesimi ise Kıbrıs etrafındaki zenginliklerin hakça paylaşılmasıyla ilgili KKTC ile bir kere anlaşması lazım." dedi.

"DOĞU AKDENİZ'DE İŞ BİRLİĞİ YAPMAK İSTİYORSANIZ BİZE GELİN"
"Biz, Doğu Akdeniz'de herkesle iş birliğine varız ama bugüne kadar Yunanistan, Mısır, İsrail gibi bölgedeki diğer ülkeler bizi dışlayarak kendi aralarında iş birliği yapma girişiminde bulundu. Biz de onlara diyorduk ki Türkiye'nin olmadığı hiçbir anlaşma geçerli değildir, Türkiye'nin olmadığı hiçbir iş birliği de sonuçta netice getirmez. Bunu da attığımız adımlarla gösterdik. Oldu bittiye izin yok. Doğu Akdeniz'de iş birliği yapmak istiyorsanız bize gelin."

"KUR'AN-I KERİM'İN NEREDE OKUNACAĞINI BİZ BAŞKA BİRİNE Mİ SORACAĞIZ?"
Bakan Çavuşoğlu, Yunanistan'ın, İstanbul'un fethinin 567. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Ayasofya'da Fetih suresi okunması nedeniyle verdiği tepkiye ilişkin, "Türkiye Cumhuriyetinde ezanın ya da Kur'an-ı Kerim'in nerede okunacağını biz başka birine mi soracağız?" ifadesini kullandı.

“AYASOFYA TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN MÜLKÜDÜR”

Öte yandan Bakan Çavuşoğlu, söz konusu değerlendirmesinde Yunanistan'ın Ayasofya tepkisine karşılık olarak "Ayasofya Türkiye Cumhuriyeti'nin mülküdür ve feth edilmiştir." dedi.
Türkiye'ye bu konuda akıl verecek son ülkenin Yunanistan olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, Avrupa'da camisi olmayan tek başkentin Atina olduğunun altını çizdi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal