Bakan Çavuşoğlu: ‘Bulgaristan'ın AB'de Türkiye'ye Yönelik Tutumundan Memnunuz’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,"AB içinde Bulgaristan'ın oynadığı pozitif rolün farkındayız. Bulgaristan'ın özellikle Türkiye'ye yönelik tutumundan da memnuniyet duyuyoruz." dedi.

31.01.2020-15:30 - (Son Güncelleme: 31.01.2020-15:16) Bakan Çavuşoğlu: ‘Bulgaristan'ın AB'de Türkiye'ye Yönelik Tutumundan Memnunuz’
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi irtibatlarda bulunmak üzere Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da, Bulgar mevkidaşı Ekaterina Zaharieva ile heyetler arası görüşmesinden sonra ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.
Burada Bulgaristan- Türkiye ilişkilerine yönelik açıklamalar yapan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"BULGARİSTAN'IN AB'DE TÜRKİYE'YE YÖNELİK TUTUMUNDAN MEMNUNUZ"

"AB içinde Bulgaristan'ın oynadığı pozitif rolün farkındayız. Bulgaristan'ın özellikle Türkiye'ye yönelik tutumundan da memnuniyet duyuyoruz. 2018 yılında Bulgaristan'ın üstlendiği AB dönem başkanlığı bize göre en aktif dönem başkanlığıydı. En azından 18 yıldır benim hatırladığım dönem başkanlıkları arasında söyleyebilirim ki gerçekten Bulgaristan'ın objektif, yapıcı, dengeli yaklaşımı ve uluslararası platformda objektif tutum sergilemesi, Sayın Başbakan'ın da açık sözlü olması sebebiyle biz Bulgaristan'ın bu rolünü destekliyoruz."

Çavuşoğlu, iki ülkenin enerji iş birliğini de sürüdüreceğine işaret ederek, "Enerji güvenliği konusunda bir merkez olduk. İş birliğimizi artıracağız." dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal