Bakan Çavuşoğlu Ayasofya'nın Tapusunu Gösterdi!

Ayasofya'nın tekrar ibadete açılması son günlerin tartışma konusu olurken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olaya son noktayı koyan hamleyi yaptı. Çavuşoğlu, katıldığı bir programda Ayasofya'nın tapusunu gösterdi!

11.06.2020-12:47 - (Son Güncelleme: 11.06.2020-12:37) Bakan Çavuşoğlu Ayasofya'nın Tapusunu Gösterdi!

Ayasofya'nın tekrar ibadete açılması son günlerin en önemli gündem maddelerinden biri haline geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan karar aziz milletin derken, yapılan anketlerde vatandaşların büyük kısmı Ayasfoya'nın ibadete açılması yönünde görüş bildirdi. 

"ABD GİBİ BİR ÜLKE TÜRKİYE'Yİ SORGULAYAMAZ"

Bu durumdan rahatsız olan Yunanistan'dan art arda açıklamalar gelirken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuyla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Ayasofya'nın uluslararası bir konu olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Kimse Türkiye'yi sorgulamasın. ABD gibi bir ülkenin Türkiye'yi sorgulaması abesle iştigal. Irkçılık var, Müslüman düşmanlığı, yabancı düşmanlığı var. Türkiye ise tam tersini yapıyor. Böyle bir durumda Ayasofya'nın tartışmaya açılması, fetihten 567 yıl sonra Ayasofya'yı hatta İstanbul'u tartışmaya açmak manidar." dedi.

"KENDİ EGEMENLİK ALANIMIZ"

Açıklamalarına Ayasofya'nın tapusunu göstererek devam eden Çavuşoğlu, "1972 UNESCO sözleşmesine baktığımızda o mülkiyetin bu şekilde cami ya da başka türlü kullanılmasına ilişkin bir şey yoktur. Bir derneğimiz Danıştay'a başvurdu. 2 Temmuz'da Danıştay kararını verecek. Burası bizim kendi egemenlik alanımız." ifadelerini kullandı.

"ORADAKİ TÜRK AZINLIK, TÜRK ADINI DA KULLANMIYOR"

Yunanistan ile son günlerde yaşanan gerginliğe de değinen Çavuşoğlu, "Esasen dini azınlıkların hakları konusunda sadece bize değil, dünyaya ders verecek en son ülkelerden biri Yunanistan. Avrupa'da camisi olmayan tek başkent Atina. Selanik'te sürekli açık bir cami yoktur. Batı Trakya'da Türk azınlıkların seçtiği müftüler namaz kıldırdığı için ceza aldı. Oradaki Türk azınlık, Türk adını da kullanamıyor. Yunanistan bu konuda üç kere mahkum edildi." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal