Bakan Çavuşoğlu: ‘ABD İntikam Alıyor’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu; ‘ABD’de, Türkiye aleyhinde alınan kararın sebebi, Suriye’deki oyunu bozmamızdır.'dedi.

30.10.2019-12:11 - (Son Güncelleme: 30.10.2019-14:50)

ABD Temsilciler Meclisi'nin Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik operasyonuna ilişkin Türkiye'ye bazı yaptırımlar getirilmesini öngören yasa tasarısını oy çokluğu ile kabul etmesinin ardından Dışişleri Bakanlığı'ndan sert yanıt geldi.

Bakanlık tarafından konuya yönelik yapılan açıklamada "ABD Temsilciler Meclisi’nce bugün kabul edilen kararı reddediyoruz." denildi ve "Barış Pınarı Harekatımız gerekçe gösterilerek ülkemize yaptırım uygulanmasını öngören bir yasa tasarısının ABD Temsilciler Meclisi’nde kabul edilmesini şiddetle kınıyoruz." cümlelerine yer verildi.

‘BARIŞ PINARI HAREKATI’YLA BÜYÜK OYUNU BOZDUK’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "Barış Pınarı Harekatı’yla büyük oyunu bozduk. Projeleri hüsrana uğrayanlar raflardaki köhne tasarılara sarıldılar. Bizden bu yolla intikam alacaklarını sananlar yanılıyorlar. Tarihi siyasete alet edenlerin bu utanç verici kararı; Hükümetimizin ve Halkımızın gözünde yok hükmündedir!" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal