Bakan Çavuşoğlu, 4. Brüksel Konferansı'nda Türkiye'yi Temsil Edecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletlerin(BM) eş başkanlığında yapılması planlanan "Suriye ve Bölgenin Geleceğinin Desteklenmesi" isimli 4. Brüksel Konferansı'nda yer alacak.

29.06.2020-17:44 - (Son Güncelleme: 29.06.2020-17:39) Bakan Çavuşoğlu, 4. Brüksel Konferansı'nda Türkiye'yi Temsil Edecek

Dışişleri Bakanlığından aktarılan bilgiye göre, Çavuşoğlu'nun hazır bulunacağı 4. Brüksel Konferansı Dışişleri Bakanları Oturumu, yarın video konferansla yapılacak.

Konferansın Türkiye dahil Suriyelilere ev sahipliği yapan bölge ülkelerine yönelik temel mali taahhüt platformu olduğuna vurgu yapılan "Konferansta donör ülkeler ve diğer paydaşlar geleceğe yönelik mali katkılarını açıklayacaklardır. Konferansta, Suriye ihtilafına BM kolaylaştırıcılığında siyasi çözüm bulunması amacıyla yürütülen çabalara destek verilmesi ve Suriye’deki insani durumun da ele alınması öngörülmektedir." bilgisi aktarıldı.

Aynı açıklamada ayrıca uluslararası toplumun, COVID-19 sürecinde Suriyelilere ve ev sahibi ülkelere olan desteğini artırması öngörüldüğüne vurgu yapılarak, şu ifadeler aktarıldı:

"Ülkemiz, COVID-19 salgınının, yerlerinden edilmiş Suriyelilerin yaşam koşullarının ve ev sahibi ülkelerin yükünün daha da ağırlaştığı bir dönemde yapılmakta olan konferansta, adil yük ve sorumluluk paylaşımı çerçevesinde uluslararası toplumun desteğinin arttırılarak sürdürülmesini beklemektedir." 



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal