Bakan Cam Filmi Hakkında Açıklama Yaptı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, araçlarda cam filmi kullanımı hakkında çalışmaların sürdüğünü belirtti.

17.01.2018-09:11 - (Son Güncelleme: 17.01.2018-09:06)

Taşıt camlarının görüntüyü değiştirecek miktarda renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları (cam filmi) eklenmesine, 18 Temmuz 1997 tarihinden beri yasak getirilmişti. Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik’te (AİTM) 26 Ekim 2016 yılında yapılan düzenleme bahse konu durumu etkilemediğinden cam filmi yasağı, ilgili mevzuat gereği sürmektedir. Bakanlık olarak görüşümüz Avrupa Birliği Uyum Yasaları çerçevesinde cam filmi yasağının kaldırılması yönündedir. Bununla beraber gerçekleştirilen terör saldırılarında cam filmi uygulanmış araçların etkin bir terör unsuru olarak görülmesi meydana gelen can kayıpları ve bu meselenin Emniyet Genel Müdürlüğü açısından denetim güçlüğü çıkarması; söz konusu düzenlemenin başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere ilgili kamu kuramları tarafından yeniden gözden geçirilmesi mecburiyetini ortaya çıkarmıştır.

Konuya kesin bir çözüm getirilmesi için Bakanlığımız ile İçişleri Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasındaki görüş alışverişine ve ortak teknik çalışmalara halen sürmektedir.”

“CAM filmi ile ilgili trafik denetimlerine ve cezai işlemlere yasal dayanak çıkaran, trafikteki tüm araçları içeren ve İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin söz konusu maddesi ülkemizde öncelikle uygulanmakta olup, anılan madde gereğince araçlarda cam filmi uygulaması hiçbir zaman serbest olmadı. Bununla birlikte 21 Ekim 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan AİTM yönetmeliğinde de cam filmi hakkında doğrudan söz konusu yönetmelik hükümlerinin uygulanacağı ifade edildiğinden, konuya yönelik İçişleri Bakanlığı tarafından bakılan mevzuat ve uygulamalarının esas alınması gerekmektedir.”

Son Dakika Yaşam Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal