Bakan Berat Albayrak Sebze - Meyve Satışlarının Haftaya Başlayacağını Duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, NTV canlı yayınında gençlerin sorularını yanıtladı. Albayrak, gündemdeki sebze-meyve fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

07.02.2019-22:01 - (Son Güncelleme: 07.02.2019-21:39) Bakan Berat Albayrak Sebze - Meyve Satışlarının Haftaya Başlayacağını Duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, NTV'de katıldığı programda canlı yayında gençlerin  merak ettikleri soruları cevaplandırdı. 

FİYATLARDAKİ ARTIŞ

Son günlerde gündemin önemli konuları arasında yer alan sebze-meyve fiyatlarındaki artışla ilgili konuşan Bakan Albayrak, "Sonra ocak ayı enflasyonu açıklandıktan sonra sebzede müthiş bir sıçrama var. Fiyatlarda beklenmediğimiz olağanüstü bir artış gördük. Antalya'da toplam üretimin küçük bir kısmı zarar gördü." diye konuştu.

HAFTAYA İSTANBUL VE ANKARA'DA SATIŞLAR BAŞLIYOR

Devletin ucuza sebze - meyve satacağını da söyleyen Albayrak, "Devlet olarak biz büyükşehirlerimiz başta lmak üzere bu fiyat artışlarını engellemek için önümüzdeki hafta İstanbul'da 50 Ankara'da 30'tan fazla noktada başlamak üzere süreci başlatacağız. Bu adımı hızlı bir şekilde atıyoruz, atacağız.Taşıma zincirinden dolayı maliyet yüzde 30 artıyor." ifadelerini kullandı.

Bir öğrenciden gelen soru üzerine üniversite yıllarından bahseden Bakan Albayrak, "90'lı yıllar benim hayatımda hüzünlü yıllar, Türkiye için de hüzünlü yıllar. Bu beni sosyal bir üniversite hayatına itti. Dolu dolu yaşadığım yıllar oldu." dedi.

DOLAR KURUNDAKİ YÜKSELİŞ

Dolar kurundaki yükselişe dair de bir açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Dünya tarihinde çok az ülkenin maruz kaldığı bir finansal operasyona Türkiye 3 ayda çok güçlü bir refleksle karşılık verdi." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal