Bakan Albayrak: Türkiye İçin Büyük Bir Eksen Değişikliği Olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, '(Cuma günü verilecek müjde) Türkiye için büyük bir eksen değişikliği olacak. Türkiye yakın zamanda çok mutlu bir geleceğe uyanacak.' ifadelerini kullandı.

19.08.2020-16:29 - (Son Güncelleme: 19.08.2020-17:28) Bakan Albayrak: Türkiye İçin Büyük Bir Eksen Değişikliği Olacak

Kalyon Holding aracılığıyla Ankara Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde inşa edilen fabrikanın açılış töreninde açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak şu ifadeleri kullandı:

'Ekonomide başlattığımız katma değerli ve istihdama dayalı üretim modeli bir çınara dönüşmeye başladı. Türkiye artık yenilenebilir enerjide teknoloji üretebilen

Teknolojinin her alanında değişimi başlattık ve emin adımlarla ilerliyoruz.'

Açılışın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Albayrak;

'Türkiye'de, güneş teknolojilerinde dünyanda hatırı sayılır ülkelerden biri olacak bir tesisin açılışını yaptık. Onur verici bir iş. Bakanlığımız döneminde başlayan bir proje. Bakan Dönmez'e de teşekkürlerimi iletiyorum. Yerli güneş paneli fabrikası bir eşiğin aşılması açısından tarihi bir iş. Bir sonraki adım enerji depolama olacak. İnşallah yakın gelecekte gerçekleştiğini göreceğiz. Cuma günü açıklanacak olan müjde ise Türkiye için eksen değişikliği olacak' ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise açıklamasında, 'Her yıl yaklaşık 100 milyon dolarlık panel ithalatını engellemiş olacağız. Elektrikte güneş enerjisinin payı yüzde 25 artacak. Geçen yıl 4,1 milyon hanenin elektriğini güneşten karşıladık' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal