Bakan Albayrak Harekete Geçti! Madencilik Sistemi Sil Baştan!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı çevre içinde yer alan taş ocakları ile ilgili kısıtlamaların geleceğini açıkladı.

13.05.2017-09:25 - (Son Güncelleme: 13.05.2017-10:38) Bakan Albayrak Harekete Geçti! Madencilik Sistemi Sil Baştan!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı şehir içlerinde olan ve gün geçtikçe iş güvenliği ile çevre açısından riskler oluştura taş ocaklarını tespit etti. Torba yasa ile alınan maddeye göre İstanbul Cebeci başta olmak üzere şehir içlerinde yer alan veya bitişik olan taş ocakları birleştirme yapılacak. Şehir içinde taş ocakları sayesinde bulunan ve kalan çakıl kum gibi ocakların yapmış olduğu faaliyetler kısıtlanacak.

Diğer yandan aynı bölgede yer alan ve birbirine yakın olan taş ocakları ile madencilik açısından tehlikeye yol açabilecek yerler Bakanlık tarafından harekete geçilecek. Bu faaliyetler şehrin içinde olması insan sağlığına zarar verdiği için bu gibi durumların ortadan kaldırılması için yapılan düzenleme torba yasaya koyulacak.

KISITLAMALAR OLACAK

Maden ocakları için hazırlanan düzenlemede maden bölgelerinde ruhsatların tüzel kişiliği haiz bir şirketle bir olmasına için ruhsat sahiplerine fırsat hakkı verilecek. Ruhsatların birleştirilmesi ile belirlenen yerdeki rezervin yarısı ruhsat sahibinin talebi halinde yapılacak. Eğer birleştirme olmaz ise yatırım bedelleri kamu tarafından karşılanacak. Yeni getirilecek düzenleme ile taş ocaklarının çevreye verdiği zarar göz önüne alınarak kısıtlamalar getirilebilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal