Bakan Akar'dan Kıbrıs'a İlişin Açıklama: "Kimsenin şüphesi olmasın"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gazi Orduevi’nde düzenlenen Kıbrıs Resepsiyonu'nda bulundu. Bakan Akar, "KKTC’nin haklı menfaatlerini korumak konusunda kararlı olduğumuzdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

02.08.2019-00:24 - (Son Güncelleme: 02.08.2019-00:10) Bakan Akar'dan Kıbrıs'a İlişin Açıklama: "Kimsenin şüphesi olmasın"

Ankara'daki resepsiyona Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, kuvvet komutanları ve KKTC Ankara Büyükelçisi Kemal Köprülü katıldı. Resepsiyon çerçevesinde, “1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı” ile KKTC Türk Mukavemet Teşkilatı'nın (TMT) 61. ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın (GKK) 43. kuruluş yıl dönümü, KKTC Ankara Büyükelçiliğinin ev sahipliğinde Ankara'da bulunan Gazi Orduevi'nde kutlandı.

ANLAMLI VE ÖNEMLİ BİR GÜN OLDUĞU SÖYLEDİ

Resepsiyonda konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, hem KKTC hem de Türkiye için anlamlı ve önemli bir günü aynı anda kutladıklarını ifade etti.

AÇIKLAMASINDA ŞU İFADELERE YER VERDİ:

“KKTC'nin haklı menfaatlerini korumak konusunda kararlı olduğumuz konusunda kimsenin şüphesi olmasın”
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) 45 yıl önce Kıbrıslıların acılarını, maruz kaldıkları haksızlıkları kabul etmeden sessiz kalmadan “Kıbrıs Barış Harekatı”nı icra ettiğini anlatan Bakan Akar, “Bugün de aynı duygu ve aynı düşüncelerle bütün ayrıntılarıyla yakından takip etmekte ve Kıbrıslı kardeşlerimizin acısını, problemlerini, sorunlarını yakından hissetmekte ve onlarla ilgili yapılması gereken ne varsa, ülkemizin ve KKTC'nin haklı menfaatlerini korumak konusunda kararlı olduğumuz konusunda kimsenin şüphesi olmasın, kimse yanlış hesap yapmasın. Dün ne düşündüysek, özetle bugünde aynı noktadayız ve aynı şekilde olaylara yaklaşmaktayız. Kıbrıslı kardeşlerimizin hakkını hukukunu korumak için elimizden gelen neyse yaptık yapmaya devam edeceğiz.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal