Bakan Akar'dan Ege'de Özel Uçuş

Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri'nin yeni uçuş eğitim senesinin açılışını Ege'nin kuzeyine gerçekleştirdiği özel uçuşla yaptı. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz'ün de eşlik ettiği dörtlü kol uçuşunda Bakan Akar, Çanakkale Şehitler Abidesi'ni selamladı.

03.09.2020-09:39 - (Son Güncelleme: 03.09.2020-16:00)

Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile geldiği birinci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda Hava Kuvvetleri Komutanlığının 2020-2021 Eğitim Uçuş Senesi'nin açılışını geçen gün özel bir uçuşla gerçekleştirdi.

HER ZAMAN HER YERDE

Hulusi Akar, uçuş için 'Her zaman her yerde' parolası ile görev üstlenen 113. Filo Komutanlığı'na geldi. 'Ceylan' olarak tanınan Filo Komutanlığının çalışanı tarafından karşılanan Bakan Akar daha sonra uçuşla ilgili kısa bilgi aldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar uçuşla ilgili özet bilgileri aldıktan sonra beraberinde Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçüakyüz ve Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile teçhizat odasına gitti.

Uçuş teçhizatlarını giyinen Hulusi Akar ile komutanlar önce uçak başına, oradaki son kontrollerin yapılmasının sonrasında da F-16'nın kokpitine geçiş yaptı.

Kontroller tamamlandıktan Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar, F-16 savaş uçağı ile Ege Denizi'nin kuzeyinde dörtlü kol uçuşuna öncülük ederek 2019-2020 Uçuş Eğitim Yılı’nın açılış uçuşunu yaptı.

MÜCADELEMİZE ÇANAKKLE RUHU İLE DEVAM EDECEĞİZ'

Çanakkale Boğazı semalarında uçuş yapan Bakan Akar ve komutanlar, Şehitler Abidesi'ni selamladı. Hulusi Akar, orada 'Ceylan 30' çağrı kodu ile koldaki personellere seslenerek, 'Başta burada yatan şehitlerimiz olmak üzere tüm aziz şehitlerimize layık olmaya çalışacağız, mücadelemize Çanakkale ruhu ile devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.



Akar, bugüne kadar gerçekleştirdikleri başarılı görevlerden dolayı personeli kutlayarak yeni uçuş yıllının da başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal