Mersin'deki Kazada Şehit Düşen Askerlerimizin Kimlikleri Belli Oldu

Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar, Mersin'de dört askerin şehit olduğu kazayla alakalı açıklamalarda bulundu. Mersin Mut'ta bu sabah meydana gelen kazada 4 askerimiz şehit düştü. Gelen son dakika açıklamasında da şehitlerimizin isimleri ve memleketleri bildirildi.

27.07.2020-15:32 - (Son Güncelleme: 27.07.2020-16:47) Mersin'deki Kazada Şehit Düşen Askerlerimizin Kimlikleri Belli Oldu

Mersin'de dört askerin şehit düştüğü kazayla alakalı açıklamada bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Bakan Akar Mersin’deki Kazanın Sebebini Açıkladı

'İlk aldığımız bilgi, frende boşalma olduğuna dair. Konuyla ilgili idari ve adli anlamda gerekli çalışmalar sürdürülüyor.

Şoför frende sorun olduğu konusunda uyarmış.

27 yaralımız var. Yaralı arkadaşlardan entübe olan 4 kişi var. 2'sinin boynunda problem var. Doktorlarımız hassasiyetle üstünde duruyorlar. Doktorlarımız yoğun bir gayret içindeler.'

Mersin'in Mut ilçesinde, Mut-Karaman yolu Sertavul konumund askerlerin OLduğu otobüs devrildi.

Bölgeye oldukça ambulans ve itfaiye ekibi gönderildi.

Kazada işi şoför yaşamını yitirdi, dört asker şehit oldu, 27 kişi ise yaralandı.

Askerlerin, Manisa'dan Mersin'in Silifke ilçesindeki Taşucu Limanı'na yolladıkları ve KKTC'ye intikal edecekleri belirtildi.

İlk gelen bilgi de şehit asker sayısının beş olduğu doğrultusundaydı fakat kayıplardan birinin asker değil ikinci şoför olduğu belirlendi.

Vaziyetleri ağır olan yaralıların hastanedeki tedavileri devam ediyor. Kazanın, fren arızası sebebiyle gerçekleştiği düşülüyor.

Fakat kazanın kesin sebebi, detaylı incelemeden sonra belirlenecek.

HULUSİ AKAR'DAN KAZA BÖLGESİNDE İNCELEME

Diğer taraftan Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar, kazanın ardından yanında Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Mersin'e gitti.

Mut ilçesinde Mersin Valisi Ali İhsan Su ve başka görevliler aracılığıyla karşılanan Akar, kaza yerine gitti.

Akar kaza yerinde incelemeler yaptı, Vali Su ile başka görevlilerden bilgi aldı.

Açıklamalar yapan Bakan Akar, 'İlk alınan bilgilere göre araçta teknik arıza meydana geldiği frende boşalma söz konusu olduğuna dair görgü tanıklarından gerekli bilgileri aldık. İdari adli anlamda gerekli çalışmalar sürüdürülmekte. Kazaya karışan otobüsün şoförünün elinden gelen her türlü gayreti gösterdiğine dair bilgiler var. Şoför frende problem olduğu konusunda herkesi uyarmış. Bunların tekrar etmemesi için elimizden gelen her türlü tedbiri aldık, almaya devam edeceğiz' diye konuştu.

ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ VE MEMLEKETLERİ

Şehit düşen askerlerimizin adları ve memleketleri açıklanmaya başladı.

KONYA

Konya'ta şehit ateşi düştü. Mersin'de bu sabah gerçekleşen kazada Piyade Er Kerim Arslan şehit düştü. Arslan'ın Konya Bosna Hersek Mahallesi'nde yaşadığı bildirildi.



SAMSUN

Kaza esnasında Samsun'un İlkadım ilçesinde kayıtlı Caner Mayendağı şehit düştü.



TARSUS

Mersin’in Mut ilçesinde Kıbrıs’a gidecek askerlerin içinde olduğu otobüsün devrilmesiyle Tarsuslu 22 yaşındaki Mustafa Dağlı şehit düştü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal