Bakan Akar: Yunanistan'la İstikşafi Görüşmelerde Oyun Eğmeyeceğiz

Video konferans yoluyla katıldığı toplantıda önemli açıklamalar yapan Bakan Akar, Doğu Akdeniz ve Ege'de Türkiye'nin hak, alaka ve menfaatlerini korumaya yönelik kararlılıklarını ifade etti.

20.10.2020-15:24 - (Son Güncelleme: 20.10.2020-16:36) Bakan Akar: Yunanistan'la İstikşafi Görüşmelerde Oyun Eğmeyeceğiz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar liderliğinde düzenlenen bir video konferans toplantısı düzenlendi.

Söz konusu toplantıda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanları da yer aldı.

Videokonferans yoluyla gerçekleşen toplantıda, birlik ve ordu komutanları süregelen faaliyetler ve sahadaki son duruma yönelik bilgi aktarımı yaptı.

Doğu Akdeniz ve Ege'de Türkiye'nin hak, alaka ve menfaatlerini korumaya yönelik kararlılıklarını ifade eden Akar, ''Bununla birlikte KKTC'de, onun etrafında ve semalarında hem Türkiye'nin hem Kıbrıslı kardeşlerimizin hak, alaka ve menfaatleri neyse bugüne kadar koruduk, bundan sonra da korumaya devam edeceğiz. Bunları şimdiye kadar çiğnetmedik, bundan sonra da çiğnetmeyeceğiz.'' diye konuştu.

Sorunların diyalog, barış ve uluslararası hukuk içinde çözümünün önemine vurgu yapan Bakan Hulusi Akar, şöyle konuştu:

''Biz barıştan, diyalogdan, siyasi çözümlerden, konuşmaktan, görüşmekten yanayız. İstikşafi görüşmeler yapılsın, NATO'daki görüşmeler yapılsın ayrıca güven artırıcı önlemler çerçevesinde başlattığımız, ikisi Atina, biri Ankara'da yapılan toplantıların da dördüncüsü yapılsın.

Konuşalım, sorunları konuşarak çözelim. Fakat diğer taraftan da herhangi bir oldubittiye, zorlamaya, baskıya boyun eğmeyeceğimizi herkesin görmüş, anlamış olması lazım.''

Azerbaycan'daki saldırılara ve şehitlere değinmeden geçmeyen Bakan Hulusi Akar, ''Toprak bütünlüğünü koruma, öz topraklarına kavuşma mücadelesinde Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olmaya, haklı davalarında tüm imkanlarımızla onları desteklemeye devam edeceğiz.

Peygamber ocağı olarak da bilinen ve bu milletin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri aklın ve bilimin ışığında, anayasa ve yasalar çerçevesinde Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda 'Ölürsem şehit kalırsam gazi anlayışı' içinde her türlü zorluğa göğüs gererek milletinin emrinde, görevinin başındadır.''ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal